Milli futbolcu sakatlığına dair "Bisiklet çevirmeye başladım, havuzda çalışıyorum, kuvvet antrenmanlarına başladım. Şimdilik sakatlık süreci pozitif geçiyor. 7-9 ay arasında sahaya döneceğim, risk en minimuna düşmüş olacak. Çok fazla acele etmeyeceğim. " diye konuştu.

Premier Lig'in çocukluk hayalinin olduğuna değinen Tosun," Keşke dediğim hiçbir bölüm yok. Çocukluk hayalimdi. Hem benim hem babamın hayaliydi. TV’de izlerken bile çok çabuk futbol oynandığı için her zaman kendimi burada hayal ettim. İsmimden söz ettirdim, herkes beni tanıyor ama daha fazla gol atmam lazım. İngiltere Premier Lig benim için çok büyük şeyler ifade ediyor." dedi.

Ertelenen Avrupa Şampiyonası'nda kadroda bulunmayı çok istediği belirten Tosun, "Öncelikle çok kötü bir durumdan geçiyoruz. Kimsenin hasta olmasını istemem kesinlikle. Benim o turnuvada çok emeğim var. Sakat olarak oynadığımı hatırlıyorum. 5 golle takımıma çok destek olduğumu düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'nda oynamak için ülkeme destek olmak için başka bir takıma gittim. Birkaç ay sonra öyle bir haber gelince, o gün çok sevinmiştim. Oynayabilecek miyim o da bir soru işareti ama büyük bir şansım var turnuvada oynamak için. Öyle bir paylaşım oldu. Makarasına yaptım. Büyütülmesine gerek olduğunu düşünmüyorum. Hastalanan ve hayatını kaybeden insanlar var biz buna sevinecek insanlar değiliz." şeklinde konuştu.

KAYNAK: TRT SPOR