Dünya Kupası da dahil olmak üzere uluslararası pek çok maçta düdük çalan, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Rıdvan Dilmen’in sunduğu televizyon programının çekimi için Okan Üniversitesi’nde öğrencilerin sorularını cevapladı. Cüneyt Çakır tam bir futbol tutkunu olduğunu söyleyerek 10 yaşından 17 yaşına kadar alt yapılarda futbol oynadığını belirtti.
Çakır öğrencilerle, gençlik yıllarında çalımları nedeniyle Rıdvan Dilmen’e benzetildiğini ve bu nedenle kendisine Rado lakabı takıldığını paylaştı. Babası da hakem olan ve 17 yaşında hakemlik yapmaya başlayan Cüneyt Çakır, “Başlarda bir günde 4 maç yönettiğimi hatırlıyorum. 4 yılda bin maça ulaşmıştım. Gerçekten çok çalıştım, çalışmaya da devam ediyorum. Annem bana çok inandı. Yıllar önce söylediği ‘Oğlum sen Dünya Kupası’nda da hakemlik yapacaksın’ sözünü düşününce hala duygulanırım” diye konuştu.

CÜNYET ÇAKIR’DAN TÜRKİYE-AVRUPA KIYASI

Yurtdışındaki futbol maçlarında hakeme itiraz sayısının Türkiye ile kıyaslandığında çok daha az olduğu hatırlatıldığında Cüneyt Çakır, “Orada oyuncular oyuna daha konsantre oluyor. Burada öyle değil.” açıklamasını yaptı.
Çakır, kısa ve uzun vade hedeflerini 2016 Avrupa Şampiyonası’na, 2017’de bir FIFA Turnuvası’na, 2018 Dünya Şampiyonası’na katılmak olarak sıraladı. Söyleşi sonunda Cüneyt Çakır, düzenledikleri Spor Ödülleri’nde kendisini 2 kez “Yılın Hakemi” seçen Okan Üniversitesi öğrencilerine de teşekkür etti.