Borussia Dortmund'un golcüsü Erling Haaland içi  yalnızca futbol takımları sırada değil.. Norveçli yıldız için dünyaca ünlü spor markaları da yarış halinde  Nike ve Puma Haaland'ın bir sonraki sponsorluk anlaşması için devrede.

21 yaşındaki futbolcu uzun zamandır Nike ile beraber çalışıyor fakat mevcut sözleşmesi Ocak ayında son buluyor. Haaland henüz yeni koşulları kabul etmedi.

Futbol Aleman'a göre, hem Nike hem de Puma Halaand'a beş sene için 50 milyon Euro teklif götürmeye hazır. Markalar, futbolcunun menajeri Mino Raiola ile iletişim kurmaya başladı.

Norveçli yıldız, Nike ile ilk anlaşmasını RB Salzburg takımında oynarken imzaladı. Bu sözleşme yaklaşık 1 milyon Euro değerindeydi. Lakşn o süreçten beri futbol kamuopyuna damgasını  vurdu ve çok daha değerli bir konuma geldi.

Nike, oyuncuyla uzun zamandır süren ilişkisinin avantajına sahipken Bild, Haaland'ın babası Alfe-Inge Haaland'ın Puma CEO'su Bjorn Gulden ile beraber Dortmund'un karşılaşmalarını düzenli olarak takip ettiği ifade edildi.

KAYNAK: NTV SPOR