İŞTE RIDVAN DİLMEN'İN AÇIKLAMALARI;

Bu skoru duyan maçı izlemeyen herkes şaşırmıştır. Nani ve Volkan'lı, Fernandao'lu, Van Persie'li, yani 4 forvetli, yorulmaya başlayan Meireles'li, yani 1.5 orta sahalı Fenerbahçe'yi izleyenler de şaşırmamıştır. Özellikle orta sahayı rakibe verdiğiniz zaman rakibin gol pozisyonuna girmemesi Avrupa'nın orta sıra takımlarından birine karşı da olsa mümkün değil. Fenerbahçe de orta sahayı rakibe teslim etti.  

Fenerbahçe'nin 58. dakikadaki Topal-Fernandao değişikliğinden sonra şöyle bir tablo oluştu: Çubuklu formalılardan dönen topları beyazlı futbolcular alıyor. Dönüp bir bakıyor, önünde 50 metre alan var. 5 tane de beyazlı arkadaşı var. Sürebilir, sağa verebilir, soldaki arkadaşına verebilir, yanına verebilir. 4-5 alternatifi kullanarak hücum yapabilir. Böylece Molde oyuncuları hem gol buldular, hem direğe takıldılar, hem de 3-4 net pozisyon ürettiler. Ta ki 84'te 10 kişi kalana kadar...

Fenerbahçe'yi orta sahasını hızlı geçen takımlar yorarlar, Fenerbahçe'yi ekonomik oynatmazlar. Molde dün Fenerbahçe'ye geriye doğru çok koşu yaptırdı. Geri koşu yaptırırken Pereira da orta sahadan birini alıp iyice orayı bırakınca fizik olarak takım iyice düştü. Moral olarak gollerden sonra zaten düşüktü. Dolayısıyla sadece puan durumundan Norveç Ligi'nin 7.si olduğunu gördüğümüz bir takıma karşı favoriydi ama bu oyun böyle. Futbolun gerçeğini oynayanlar kazanırlar.

Bu arada bu kadar ofansif forvetle oynarken deparlı oynayan iki bekin de yorulmaması mümkün değil. Hatta maç boyunca temposu yüksek olan, iki ceza sahası arasında gidip gelen Ozan da top kayıpları yaptı ama ayakta kalabildi. Van Persie henüz hazır değil ama niye oynattı demem, oynayarak da kazanılabilir oyuncu.

Şener kötü değil ama muhakkak dinlenmesi lazım. Hem Gökhan'ı kaybetmemek, hem de Şener'i kaybetmemek adına! Ve Josef de Souza'nın muhakkak bu takıma dönmesi lazım çünkü sadece defansın önünde değil, set önünde oynamasını bilen bir oyuncu. Son olarak taraftarın yoğun ilgisi ve desteği de müthişti. F.Bahçe'nin önünde 5 maç ve çıkarılacak dersler var. Ama futbolda çılgınlığa yer yok...

Skorer