Galatasaray'da daha önce iki eski başkan Adnan Polat ile Ünal Aysal arasındaki tartışmaya Divan Başkanı İrfan Aktar da katıldı. Divan Başkanı İrfan Aktar gündem dışı bir şekilde daha önceden hazırladığı yazılı metin ile eski başkan Adnan Polat'ı eleştirdi.

Galatasaray Kulübü Ocak Ayı Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştiriliyor. Toplantıda Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, yazılı bir açıklamada bulundu.

Adnan Polat'ı eleştiren İrfan Aktar, "Son günlerde iki eski Galatasaray Başkanı arasındaki seviyesiz, anlamsız, faydasız söz düellosu kulübümüze ağır zarar vermektedir. İki başkan arasında özellikle Adnan Polat'ın kulüp üyelerimizi elinde belge olmadan suçlaması hiç etik değildir. Adnan Polat bu açıklamaları ile tarihte kendine ayrı bir utanç sayfası açmıştır. Kendi düşen ağlamaz. O dönemde onu defalarca uyardık, kongre kararı al diye. Tarihte ibra edilmemiş tek Galatasaray Başkanı yer alacakken, konuşmaları ile daha da batmaktadır. Adnan Polat'ın bana yönelik suçlamalarına da elbet karşılık veririm. Mevlana'nın deyimi ile her söze cevabım var, lakin lafa bakarım, söyleyen kim?" diye konuştu.

İKİNCİ BAŞKAN ÖZYALÇIN: GALATASARAYIMIZIN İÇİNDE ÜSLUP BOZUKLUĞU VAR

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın'da söz alarak üslup konusuna dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

" Galatasaray bir önceliktir, ayrıcalıktır. Galatasaray'da görev alınmaz siz saygın (üyeler) kişiler tarafından görev verilir. Galatasaray'ın kendine özgü yazılı olmayan başkalarına göre ise bağnaz ama senelerin kazandırdığı değerleri vardır. Galatasaraylıların fikri hür vicdanı hürdür. Üstat Tevfik Fikret'ten alıntı yaptım. Galatasaraylıların birbirlerine söylemlerine dikkat çekmek isterim. Burada gizli sevgi ve saygı vardır. Dostluk Galatasaraylılığa hizmettir. Hizmet bir Galatasaray ilkesidir.

Son günlerde bildiğimiz, bildiğiniz, tanıdığımızın Galatasaray'ı görsel ve yazlı medya yoluyla eleştirmesini anlamış değilim. Oysa eleştiri Galatasaray gibi bir toplumda demokrasinin vazgeçilmez ilkesidir. Bu ilkeyi bu oluşumu Galatasaray'a uyarlamak birinci görevidir. Öz eleştiri doğaldır. Bence kişilerin kişiliklerini irdelemek, sekter olmak, egoizmden uzak ama olası yanlışlıkları yaptırımları bir Galatasaray içinde tanımlamaktır. Şu günlerde Galatasaray'ımızın içinde tarz ve üslup bozukluğu olduğunu sizler gibi görüyor ve düşünüyorum. Bizler eleştirileri yaparken örneğin; demokratik yöntemlerle seçilmiş başkanına kullanacağı kelimelere üsluba ister yazılı ister görsel medyada hatta sizlerin huzurunda ve saygın genel kurulda dikkat etmek zorundadır. Şimdi Galatasaraylı eleştiri yaparken yönetim kurulu üyelerine de saygıda kusur etmemelidir. Yönetim kurulu sizlerin içerisinden seçilmiş kişilerdir. Bu kişiler amatörce sadece Galatasaray'ın bütünü için uğraşı verirler. Ağır ve acımasız eleştirileri sizlerin takdirine bırakıyorum. Zor günlerde birlik ve beraberlik olmalı gerçek Galatasaraylılık budur."