İnfantino, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Fransa'nın ev sahipliğinde yeni formatıyla 24 takımın yer aldığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hakkında görüşlerini belirterek, "Şimdiye kadar sıkıcı bulmadım. Takımlar olağanüstü seviyede bir futbol ortaya koyuyor." dedi.

FIFA Başkanı, 2026'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın 40 takımla oynanabileceğine ilişkin önceki görüşlerinin hatırlatılması üzerine, "Böyle bir durum olursa, dünya genelinde daha fazla taraftar kazanılabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili futbolcu, kulüp, federasyon ve sponsorlarla görüşeceklerini belirten Infantino, "Görüşmelerin ardından ağırlıklı düşüncenin ne olduğu önemli. EURO 2016 ve Copa America, dünyadaki futbol seviyesinin yüksek olduğunu ve dünya kupalarının 40 takımı kaldırabileceğini gösterdi." ifadelerini kullandı.

Gianni Infantino, FIFA'dan aldığı maaştan memnun olmadığı yönünde çıkan iddialara ise "Maaşın miktarı konusu, benim için ikinci planda. Sözleşme imzalandıktan sonra kazandığım miktarı kamuoyuyla paylaşacağım." diye konuştu.