Kenya'nın başkenti Nairobi'de devam eden Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda 100 metrede mücadele eden 17 yaşındaki milli atlet Mizgin Ay, 11.62’lik derecesiyle altın madalya kazandı.

100 metre elemelerinde ilk seride koşan ve 11.92'lik derecesi ile yarı finale kalan Mizgin Ay, yarı finalde 11.58 olan Türkiye rekorunu geliştirerek 11.57 saniye ile finale kaldı.

Final vizesi için akşam seansında piste çıkan 17 yaşındaki milli atlet Ay, 11.57'lik derecesi ile kariyerinin 29. Türkiye rekorunu kırarak 2. oldu ve finale yükseldi. Finalde altın madalya için koşan Mizgin Ay, 11.62 ile şampiyonluğa ulaştı.

Bu yıl Bakü'deki İslami Dayanışma Oyunları'nda büyüklerde üçüncülük kazanan Mizgin Ay, geçen yıl 16 yaşında Avrupa Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda finalde koşma başarısı göstermişti.

Fenerbahçeli milli atlet Mizgin Ay, yarıştan sonra yaptığı açıklamada “Altın madalyamı tüm şehitlerimize armağan ediyorum” dedi. 17 yaşındaki sporcu, “Bu başarımı 15 Temmuz haftasında andığımız tüm şehit, gazilerimiz ve güzel ülkemize armağan ediyorum. Bu büyük başarımda emeği geçen antrenörüm Muhsin Soysal’a ve kulübüm Fenerbahçe’ye de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı