2019-2020 sezonunda Trabzonspor’da teknik direktör Hüseyin Çimşir ile yolların ayrılmasınından sonra göreve Eddie Newton gelmişti.. Fakat Newton, alınan kötü sonuçlar sebebi gösterilerek sezonun ilk devresinde kulübe veda etmişti.

Goal’ün Chelsea sorumlusu Nizaar Kinsella’ya demeç veren Newton, şu açıklamaları yaptı;

“Şunu herkesin bilmesini istiyorum ki Trabzon’da olmaktan çok büyük keyif aldım. Taraftarlar inanılmazdı.”

“Şu an konuşuyor olmamıza rağmen tüylerim diken diken oluyor. Türkiye’de nereye gidersem gideyim Trabzonspor taraftarları beni buluyor. Trabzon, Türkiye’nin Newcastle’ı gibi! Newcastle’da her şey futboldan, şehrin takımından ibarettir ve bu Trabzon’da da böyle.”

“Ne yazık ki Trabzonspor’da dağılmış bir takımımız vardı, beş – altı  önemli oyuncumuzu kaybetmiştik. Başkan, transfer üzerinde tam kontrol sahibi değildi ve gelen oyuncuların da çok iyi olmadığını düşündüm.”

“Elimizdeki oyuncularla elimden gelenin en iyisini yaptım ve bazı genç oyuncuları geliştirmek istedim. Ancak bu, altı – yedi haftada çok zordu ve beni kovdular. Maalesef inşa etmeye başladığımız şeyin sonunu getiremedik.”

“Yoktan bir şey inşa etmemiz bekleniyordu. Zordu ama yine de bir şeyler öğreniyorsunuz.”

“Teknik direktörlüğe devam etmek istiyorum. Bunu kibir olarak algılamayın ama bunu yapabilecek yeteneğe ve beceriye sahip olduğumu biliyorum. Farklı sistemlerde bir takım kurgulamayı, onları sezon boyunca fiziksel ve mental olarak hazırlamayı biliyorum.”

“Nasıl bir teknik ekip oluşturulacağını, felsefe kurulacağını ve bir kültür inşa edileceğini biliyorum. Futbol kulüplerinin insanları bir arada tutmak ve bir hedefe inandırmak için kültüre ihtiyaç duyarlar. Eğer kulüp bu yönde gitmek istiyorsa, bunu yapabileceğimi düşünüyorum.”

“Üst seviyede, alt seviyede, Avrupa’da tecrübelerim var. Dolayısıyla neden görevi bana vermeyesiniz ki?”

“Futbolcu ve antrenör olarak madalyalar kazandım. Yeni iş fırsatlarını hak ettiğimi düşünüyorum.”

KAYNAK: GOAL