O dönem Eskişehirspor'a transfer olan Necati Ateş, imza töreninde Ediz Bahtiyaroğlu'nun forması ile poz vermişti. Ediz, bu anı görünce Necati'ye takılarak, "Abi formamda gözün mü var?" yazmıştı.

O gün 26 yaşında olan Ediz Bahtiyaroğlu, Necati Ateş'e yaptığı bu şakanın üstünden kısa bir süre geçmesinin arından evinde rahatsızlanarak hayata gözlerini yumdu. Bu haber, hem Eskişehirspor, hem de Türk futbol camiası üzerinde şok etkisi yarattı. Sinan Alaağaç'ı da yıllar önce cennetin takımına uğurlayan Eskişehirspor camiası, aynı acıyı bir kez daha yaşamıştı.

Ediz ile çok yakın olan Hürriyet Gücer ise, "Bir kızım bir de oğlum vardı, oğlumu kaybettim. Mekanın cennet olsun sol yanım. Ben sensiz ne yaparım yalvarırım söyle yapayalnız..." demiş ve hayatın acı yönünü bir kez daha göstermişti.

Vefatına kadar yaşadığı süreyi ise babası şöyle anlatıyor:

"Ankara’dan transfer teklifi geldi. annesi ağladı etti ama kendisiyle aynı kulüpteki iki arkadaşıyla birlikte ankara’ya gittiler. Daha 16 yaşındaydı. İki arkadaşı yapamamışlar dönmüşler. Bizimki her akşam yorganın altına girip, anneciğim, babacığım diye ağlıyormuş. Annesiyle telefonda konuşmuş. Annesi “istersen dön yavrum” demiş. “Sizin için kalıyorum. Para kazanmam, sizi rahat yaşatmam lazım” diye cevap vermiş.

O sene 2 milyar para kazandı. Hepsini bize gönderdi. Tıpkı öldüğü güne kadar yaptığı gibi. Ve bugün, sahip olduğumuz herşeyi ona borçluyuz. En son aldığı arabayı bile annesinin üzerine yapmış. Evladın hayırlısını yetiştirmişiz.

O gidiyorum dediğinde 26 yaşındaydı. Onu transferin son günü, cennete transfer ettik..."

Sporundibi olarak Ediz Bahtiyaroğlu'nu rahmetle anıyoruz