Futbol hayatına Sakarya'daki Sakaryatekspor kulübünde başlayıp Sakaryaspor'a transfer olmuştu. Orta saha veya forvet mevkiinde başlamıştı..

Fenerbahçe Tarihinde Altın Harflerle..

2002-03 sezonunda Sakaryaspor’dan Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Fenerbahçe’deki ilk resmi maçı, 11 Eylül 2002′de Gaziantepspor-Fenerbahçe karşılaşmasıdır ve aynı sezon içerisinde 6 kasım 2002'de Galatasaray ile oynanan 6-0'lık karşılaşmada ilk golü kaydederek Fenerbahçeli taraftarların gönlünde ayrı bir yer edinmişti. 2004-2005 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United maçında 3 gol atarak avrupa kupalarında bir maçta en çok gol atan türk futbolcu ünvanını elde etmişti. Fenerbahçe'nin 100. yılındaki şampiyonluğunda Alex de Souza ile katkısı çok büyük olmuştur ve bu sezonun sonunda İngiliz ekibi Middlesbrough FC takımına transfer olmuştur. 

Yeniden Ülkesine Dönmüştü..

İlgiltere ve Almanya'da sürdürdüğü kariyerini , Türkiye'de devam ettirmek isteyen Tuncay , 2012-2014 sezonunda Bursaspor'un yeşil beyazlı formasını terletmiştir. Şu sıralar Hindistan liginde Pune City forması giyen Şanlı kariyerine burada devam ediyor.

Bugün Doğum Günü..

Saha içinde olduğu kadar , saha dışındada saygı bulan ve sevilen Şanlı'nın bugün doğum günü. Kurucumuz Levent Ümit Erol'a takımının imzalı formasını göndererek jest yapan Tuncay Şanlı'nın bizlerde ekip olarak yeni yaşını kutlar , sağlık , mutluluk ve başarı dileklerimizi iletiriz. İyi Ki Doğdun TUNCAY ŞANLI!