Makedonya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Igor Angelovski, 17 yaşındaki Elif'i, 18 yaşında Türkiye A Milli Takım forması giyen ve ardından Borussia Dortmund'a transfer olan Emre Mor'a benzetti.
İşte Angelovski’nin açıklamaları;

“Oyun stiline baktığımız zaman Elif’i sürati ile Emre Mor’a benzetebilirsiniz. Mevkisi orta sahanın ortası olsa da o da bizim gözümüzde Emre Mor gibi kaliteli bir oyuncu. Genç yaşına rağmen fizik gücü ile de dikkat çekiyor. Birçok maçında oyunun seyrini değiştirebiliyor ve bir anda ne yaptığını, nasıl yaptığını anlamadan takımı pozisyona sokabiliyor. Geçtiğimiz aylarda oynadığımız Makedonya-İspanya maçında 45 dakika görev aldı ama takımın en iyi ismi olarak açıklandı. İniesta, Pique, Ramos gibi dünya yıldızlarının olduğu bir takıma karşı bile performansını düşürmedi. Bu onun kalitesini gösterebilecek en net örneklerden birisi.”

“DİSİPLİNLİ VE ÖĞRENMEYE ÇOK MERAKLI”
Rabotnicki’yi çalıştırdığım dönemlerde de altyapıda onu takip ediyordum ve beğendiğim için A Takım’a aldım. Oyunu ile de bizleri hiç pişman etmedi. Fenerbahçe kaliteli bir takım ve o da öğrenmeyi seven, disiplinli bir oyuncu. Valbuena, Van Persie gibi isimlerle idman yapacak olması, zaman zaman forma mücadelesi verecek olması onu daha da geliştirecektir. Öğrenmeyi seven, disiplinli bir oyuncu olması onun gelişimini kolaylaştırıyor. Fenerbahçe’nin Elif için yapması gereken, ona oynayabileceği ortamlar yaratmak ve maç eksiği yaşamamasını sağlamak olur. Elif’in bir başka öne çıkan özelliği ise mücadeleden asla vazgeçmemesi.”Angelovski, Elif’in yedek olacağını bilse bile 11’de oynayacak gibi kendini hazır tutmaya çalıştığını da söyleyip şu uyarıyı yaptı: “Yeter ki yaşı genç diye ikinci plana atılmasın.”