Kayıp pilot David Ibotson ile Sala'nın Fransa'dan Cardiff'e gitmek için 21 Ocak günü bindiği uçak İngiliz Kanalı üzerindeyken düşmüştü.


Sala'nın cansız bedeni kazadan bir süre sonra bulunmuştu fakat uçağın düşmesine sebep olan olay konusunda hala soru işaretleri var...


Soruşturma devam ederken uçak kazasında hayatını kaybeden Emiliano Sala'nın annesi de topa girdi...

Anne Mercedes Taffarel, "Bu yılın sonuna kadar soruşturmanın tamamlanıp neler olduğunu öğreneceğimizi düşünüyorum. Emiliano için adalet istiyorum" dedi.

28 yaşındaki oyuncunun annesinin gündeme bomba gibi düşen sözleri şöyle;

"Birçok konuyu merak ediyoruz. İnsanlar uçaktaki pilotun ortaya çıkmadığını ve başka birinin o pilot yerine geçtiğini söylüyor. Bunların hepsini İngiliz polisine soruyoruz"

"Kazaya neyin sebep olduğunu öğrenmek için kulüp de kendi araştırmalarını yapıyor, fakat sözlerini tutmaları gerekiyor. Onun imzası silinemez"

"Evet çok kesinlikle sinirliyim. Oğluma önem vermediler. Oyuncular paradan daha değerlidir. Bu değeri ona hiç göstermediler"

OĞLUMA YAPILAN SAYGISIZLIK 
Bilindiği gibi Cardiff, Sala'nın bonservis ücretini soruşturma sonuçlanana kadar ödemeyi reddetmişti...


Sala'nın annesi Mercedes Taffarel, Cardiff'in bu tutumunun oğluna yapılan bir saygısızlık olduğunu ifade etti.

L'Equipe'e konuşan Taffarel, "Emiliano, Cardiff'e tüm basının, herkesin önünde imza attı. Bu yüzden bonservis bedelini ödemeliler" dedi.

"Oğlumun hangi sebeplerden ötürü hayatını kaybettiğini ve bu kazada kimin hatası olduğunu öğrenmek istiyorum," diyen Taffarel, "Eğer birisi bir hata yaptıysa, bırakalım bu ortaya çıksın. İhmaller ortaya çıksın" ifadelerini kullandı.