Gençlik ve Spor Bakanı , yeni dönemde gençlere yönelik projelere yoğunluk vereceklerini söyledi. Türkiye'deki genç nüfus oranına işaret eden Bak, "Bu genç nüfus nedeniyle tabii ki sporda çok daha büyük başarıları hedefliyoruz. En büyük insan gücümüz; gençlerimiz... Türkiye'mizin petrolü yok, sanayisi gelişiyor. Bizim en büyük kaynağımız gençlerimiz" değerlendirmesinde bulundu. Bak, 15 Temmuz darbe girişiminde gençlerin meydana çıkarak, çok büyük bir mücadele ortaya koyduğunu kaydetti. "AK Parti hükümetleri döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok büyük yatırımlar yapıldı. Büyük organizasyonlar gerçekleştirildi" diyen Bak, Türkiye'nin olimpiyatları da gerçekleştireceğine inandığını belirterek, "Bu hakkımız. İnşallah, bu ülke olimpiyatlara da ev sahipliği yapacak. Olimpiyatlara ev sahipliği yapma arzusu hep içimizde var. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Çünkü bu ülkeye olimpiyat yakışır. Bu hedefimizi gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

HAYALİM OLİMPİK MERKEZ KURMAK
Bakanlığı döneminde gerçekleştirmeyi planladığı hayalini açıklayan Bak, "Bir olimpik hazırlık merkezi kurmak istiyorum. ABD, Fransa ve Japonya'daki merkezleri gezdim. İnşallah, çok daha güzel olimpik bir hazırlık merkezi hazırlamak arzumuz" şeklinde konuştu.

TOHUMLARI YEŞERTMELİYİZ
Son dönemde uluslararası organizasyonlarda elde edilen başarılara değinen Bakan Bak, "Atılan tohumlar var. Bu tohumları yeşertmek gerekiyor. Şairin de dediği gibi; 'Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Koşmana bak sen. Çatlarsan, doğuran kısrak utansın.' Biz devlet, Gençlik ve olarak bunun tohumlarını atacağız. TOHM projesinin sonuçları geliyor. Bu noktada sporda geleceğimizin çok parlak olacağına inanıyorum" dedi.