Football Benchmark'ın Avrupa kulüplerini ekonomik olarak değerlendirmeye aldığı 2022 raporu yayımlandı.

Bu sene ile birlikte 7. defa yayımlanan rapora göre Avrupa'daki en değerli kulüpler sıralamasında zirvede  Real Madrid yer aldı.
3 milyar barajını tek geçen kulüp Real Madrid olurken rapora göre İspanyol devinin güncel değerinin 3 milyar 184 milyon Euro olduğu belirtildi.

La Liga'da şampiyonluğa ulaşan ve Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'la karşı karşıya gelecek olan Real Madrid'i Manchester United ve ezeli rakibi Barcelona izledi.
Premier Lig'de kötü bir sezonu geride bırakan Manchester United, 2 milyar 883 milyon Euro değerleme ile ikinci sırada yer aldı. Barcelona ise 2 milyar 814 milyon Euro ile Avrupa'nın en değerli üçüncü takım konumunda.

Açıklanan raporda, en değerli 30 takım içersinde Süper Lig'den Galatasaray'da kendisine yer buldu. Önceki rapora göre yüzde 0.3 değer kaybı olan Galatasaray, 344 milyon Euro ile 27. sırada bulunuyor.

İtalya Serie A'da 11 sene sonra şampiyonluğa ulaşan Milan ise yüzde 35 değer kazanarak önceki rapora göre en fazla değer kazanan kulüp oldu. Milan'ı Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayan Villareal (%27) ile beraber bir diğer Serie A takımı Atalanta (%25) izledi.

Bu yıldaki raporda 3 kulüp, ilk defa en değerli 30 takım içerisinde yer aldı. Avrupa Ligi'nde Rangers'ı yenerek kupaya uzanan Eintracht Frankfurt, 428 milyon Euro ile listeye 23. sıradan girdi.
Avrupa Ligi'nin yarı finalistlerinden West Ham United ise 541 milyon Euro ile 16. sırada kendisine yer bulurken bir diğer Premier Lig takımı Aston Villa, 308 milyon Euro ile 30. oldu.

KAYNAK: NTV SPOR