EURO 2020'de Danimarka ile Finlandiya arasındaki maçta Christian Eriksen'in ölümden dönmesinin yankıları devam ederken, bugüne kadar yapılan tüm sağlık kontrollerinden başarıyla çıkan 29 yaşındaki futbolcunun saha içinde kalbinin durması birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Eriksen son 1 yılda Danimarka ve Inter formasıyla 61 maça çıktı. Antrenmanlar ve seyahat takvimi iyice sıkıştırdı.

Eriksen için "Kalbi yoğun maç temposuna dayanmadı" yorumları yapılırken, Yıldız futbolcunun geçtiğimiz yıl temmuz ayında ve bu yıl mart ayında iki kez Koronavirüs'e yakalanması da dikkatleri bu hastalığın kalp üzerindeki etkilerine çevirdi.

Uzmanlar, Covid 19 geçmişi olan futbolcuların kalp rahatsızlığı riskinin geçmiş yıllara göre yükseldiğini ve sürekli kontroller yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Takvim'de yer alan habere göre; Christian Eriksen'in sağlık durumunun normale dönmesinin ardından herkesin aklına, "Bir daha futbol oynayabilecek mi?" sorusu geldi. Danimarkalı yıldızın Premier Lig ekibi Tottenham'da kontrollerini yapan Dr. Sanjay Sharma herkesi üzecek açıklamalarda bulundu.

Sharma şu ifadeleri kullandı;

"Hiçbir tıp doktoru Eriksen'in tekrar futbol oynamasına izin vermeyecek. Açıkçası orada bir şeyler çok ters gitti. Ama onu hayata geri döndürmeyi başardılar. Soru şu; ne ve neden oldu"

Öte yandan Danimarka takımının psikolojik destek almaya başladığı açıklandı. 

Kaynak: NTV Spor