Vali Hanifi Demirkol Tesisleri’nde bir basın açıklaması yapan Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal birlik ve beraberlik çağrısını yineledi. Göztepe maçındaki mağlubiyete değinen Ünal, “Geçen sene birçok problem vardı. Bir takım kurup sahaya çıktık. Tek hedefinin şampiyonluk olacağını söyledik. Buna inandık. Birlik beraberlik içinde bu heyecanı yaşattık. Olmadı mı olmuyor. Bunun ciddi bir üzgünlüğü içindeyiz” dedi.

Defalarca çağrıda bulunduklarını söyleyen Ünal, “Neler yapabileceğini en zor şartlarda, büyük takımların hayalinden geçen oyuncuları getirebileceğini gösterdik. Biz kulübün önünü kapamak istemiyoruz. Yeni bir oluşum ile dirilişi hep beraber sağlamak zorunda olduğumuzu dile getirdim. Maalesef bu çağrılarımız umduğumuz şekilde ilgi görmedi. Bu şehrin seçilmişleri, sayın bakanımız, milletvekillerimiz, oda başkanlarımız, iş adamlarımız, eski başkanlar, yöneticiler bir araya gelip hep beraber bunu ortadan kaldırmamız lazım” dedi.

Ünal açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yeni bir sezona başlayabilmek yeni bir enerji demektir. Güçlü bir yönetimin oluşması demektir. Bunun için de güçlü bir yönetim kurulu oluşturulmalıdır. Her kulübün borcu var. Bu çok abartılacak bir şey değil. Bu kulübün borcu da çoğalmadı azaldı. Genel kuruldan çıkan bir birliktelik yeni bir sinerji oluşturur ve layık olduğu süper ligde olursun. Şehir bir araya gelmeli, Eskişehirspor krizler meselesini değil şampiyonluğunu, Avrupa kupalarını tartışmalı. Kaos ortamında çıkarılmalı. Hep beraberseniz başarı vardır. Hepimizin bir araya gelmesi gerekmekte. Laf olsun diye bir liste yapmanın bir faydası yok. Dün uzun uzun sayın bakanımızla telefon görüşmesi yaptım. Kim göreve gelirse destek olacağını söyledi.”

Eskişehirspor bu krizi fırsata çevirmeliÜnal, “5 dakikada bir liste yapılabilir. Artık bu krizi fırsata çevirmek zorundadır. Hangi arkadaşımızla bunu yapabileceksek orada hep beraber olmalıyız. Sen ben kavgasını bırakıp Eskişehirspor'un geleceğini planlamak zorundayız. Benim başkanlık derdim yok. Lütfen Eskişehirspor kulübünü seven herkes bir ucundan tutsun. Bu tarihi bir çağrıdır. Bu takım önü açık şekilde şampiyon olsun. Her şeyi kısa sürede başarabiliriz. Silkinmemiz lazım. Hep bir arada olursak bunu başarabiliriz. Bu şehir bunu başarabilir. Aksi takdirde bu karamsar tablo bitmez” ifadelerini kullandı.