2012 yılında Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin Azerbaycan'da düzenlenmesine karar verdiği Avrupa Oyunları, 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcu, beşi yeni inşa edilen yedisi ise yenilenen on iki tesiste gerçekleştirilecek. 12-28 Haziran tarihlerinde 20 branşta devam edecek yarışlar altı geçici tesisle birlikte toplam 18 tesiste yapılacak.

Senkronize yüzme, yüzme ve atlama müsabakaları yeni inşa edilen 6 bin seyirci kapasiteli Bakü Su Sporları Merkezi'nde düzenlenecek. Olimpik standartlarla inşa edilen Merkez'de, 836 sporcu madalya için yarışacak.

Artistik jimnastik dalında 446 sporcunun mücadele edeceği müsabakalar, yeni inşa edilen Ulusal Jimnastik Arena'da düzenlenecek. 17 Haziran'da başlayacak jimnastik müsabakaları üç gün devam edecek.

Atıcılık müsabakaları, yeni inşa edilen 730 seyirci kapasiteli Bakü Atıcılık Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 16 Haziran'da başlayıp 7 gün sürecek olan yarışlarda 330 sporcu bireysel ve takım halinde nişancılık yeteneklerini sınayacak.

Bisiklet yarışları, BMX, sokak ve dağ yarışları olmakla üç etapta gerçekleştirilecek. 48 sporcunun yarışacağı BMX yarışları 26 Haziran'da yine yeni inşa edilen BMX Velopark'ta başlayacak ve üç gün sürecek.

Dağ bisikleti yarışları geçici olarak inşa edilen Dağ Bisiklet Veloparkı'nda yapılacak. 13 Haziran'da başlayıp bir gün sürecek yarışta 77 sporcu pedal çevirecek.
Sokak bisikleti turu 18 Haziran'da Bakü'nün Azatlık Meydanı'nda başlayacak. Üç gün sürmesi planlanan yarışlarda, 221 sporcu başkentin sokak ve caddelerinde tur atacak.

Azerbaycan, basketbol 3x3, plaj futbolu, plaj voleybolu, triatlon ve su topu müsabakaları için de geçici tesisler inşa etti.
Basketbol 3x3 müsabakaları Hazar denizi kıyısındaki Basketbol Arenası'nda yapılacak. 23 Haziran'da başlayacak ve dört gün sürecek müsabakalarda 128 sporcudan oluşan 32 takım yarışacak.

Plaj futbolu ve plaj voleybolu müsabakaları 3 bin 700 seyirci kapasiteli Plaj Arenası'nda düzenlenecek. 24 Haziran'da başlayıp dört gün sürecek plaj futbolu müsabakalarında her biri 8 sporcudan oluşan 12 takım mücadele edecek. Plaj Voleybolü yarışları 13 Haziran'da başlayacak ve bu dalda 64 takım mücadele edecek.

Triatlon müsabakaları Bakü yakınlarındaki Bilgeh plajında organize edilecek. 13 Haziran'da başlayıp 2 gün sürecek yarışlarda 130 sporcu mücadele edecek. Triatlon müsabakalarında altın madalya kazanacak sporcular, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanacak.
Sutopu yarışları ise 2 bin 400 seyirci kapasiteli Sutopu Arena'da 21 Hazıran'da başlayacak ve dokuz gün sürecek. Bu dalda erkeklerde 16, bayanlarda 12 takım yarışacak.

Okçuluk yarışları, 1951 yılında inşa edilen ve yakın zamanda yenilenen Tofig Behramov Stadı'nda yapılacak. 16 Haziran'da başlayacak yarışlarında 64 erkek ve 64 bayan olmakla 128 sporcu mücadele edecek. Okçuluk yarışları 7 gün sürecek.

Badminton ve masa tenisi yarışları, tamamen yenilenen ve seyirci kapasitesi 2 bin kişiye kadar artırılan Bakü Spor Merkezi'nde yapılacak. Yüz altmış sporcunun mücadele edeceği badminton müsabakaları 22 Haziran'da başlayacak ve 7 gün sürecek. Masa tenisi yarışlarında 128 sporcu bireysel ve takım halinde mücadele edecek. 13 Haziran'da başlayacak olan yarışlar yedi gün devam edecek.

Eurovision için yapıldı, spor merkezi oldu
2012'de 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın düzenlendiği Bakü Kristal Hall, bu kez Bakü 2015'in voleybol, boks, eskrim, karate ve tekvando müsabakalarına ev sahipliği yapacak.

Üçyüz otuz sporcunun ringe çıkacağı boks yarışları, 16 Haziran'da başlayacak ve on iki gün sürecek. Eskrim müsabakaları 23 Haziran'da düzenlenecek ve beş gün sürecek. Müsabakalarda 200 sporcu madalya için mücadele edecek.

13 Haziran'da başlayıp iki gün sürecek karate yarışlarında ise 96 sporcu güçlerini deneyecek. Tekvando müsabakaları 16 Hazıran'da başlayacak ve dört gün sürecek müsabakalarda bayanlar ve erkeklerde dörder kategoride 128 sporcu yarışacak.

Voleybol müsabakaları da 13 Haziran'da başlayacak. 16 gün sürecek yarışlarda 24 takım mücadele edecek. Bakü Kristal Hall'deki müsabakalarda, voleybol yarışlarını 6 bin, boks yarışlarını 3 bin 400, eskrim, karate ve tekvando yarışlarını ise 2 bin sporsever izleye bilecek.

Judo, güreş ve sambo müsabakalarının yapılacağı mekan olarak ise tamamen yenilenen 7 bin 800 seyirci kapasiteli Haydar Aliyev Arena belirlendi. 25 Haziran'da başlayacak ve 4 gün sürecek judo müsabakalarında 400'den fazla sporcu tatamiye çıkacak.

Sovyet Birliği döneminde oluşturulan daha sonra tüm dünyada yaygınlaşan sambo (kendini savunma) dalında 77 sporcu mücadele edecek. 22 Haziran'da başlayacak sambo müsabakaları bir gün sürecek.

Güreş müsabakaları 13 Haziran'da başlayacak ve altı gün sürecek. Serbest ve grekoromen stilde, 24 kategoride toplam 480 sporcu minderde güç sınayacak.
Kano Sprint yarışları Bakü'den 250 kilometre mesafedeki Mingeçevir kentinde, Kura nehrinde yapılacak. 14 Haziran'da başlayıp üç gün sürecek yarışlarda 150 sporcu kürek çekecek.

Açılış törenini 68 bin kişi izleyecek

Oyunların açılış ve kapanış törenleri, yeni inşa edilen Ulusal Stadyum'da gerçekleştirilecek. Toplam saha alanı 496 bin, kapalı inşaat alanı 204 bin metrekare olan 68 bin seyirci kapasiteli stadyumun proje bedeli 640 milyon 500 bin dolar olarak açıklandı.

Oyunların açılış seremonisinde 6 bin gönüllü oyuncu ile Azerbaycan'ın ünlü kültür ve sanat adamlarının da yer alacağı gösteri düzenlenecek. Gösteride daha çok Azerbaycan tarih, kültür ve sanatı ön plana çıkartılacak.
Beş yüz sporcunun mücadele edeceği Atletizm müsabakaları da Ulusal Stadyum'da gerçekleştirilecek. 21 Haziran'da başlayacak müsabakalar iki gün sürecek.

*Trtspor