Türkiye'nin ilk ulusal radyosu olan Radyospor'da, Levent Ümit Erol'un hazırlayıp sunduğu Doğru Tektir programı yine gündemi belirledi. 

Pazar günü Evren Turhan'ın konuk olarak katıldığı programda Evren Turhan çok önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da meydana gelen hain saldırı ile ilgili konuşan Turhan; "Siyasi olarak hangi düşüncede olduğun önemli değil, tek yürek olmak gerekiyor. Bizi kimse yıkamaz. Sarsılırız ama yıkılmayız. Ülkemiz önemli. Milletimiz önemli. Kolay bir iş değil. Zaman alacak ama bunu aşacağız." açıklamalarında bulundu.

Ligimizdeki hakemlerin yönettikleri maçlardaki performansını değerlendiren Evren Turhan; "Biz objektif olarak burda gördüğümüzü söylüyoruz. Bu işte yıllarca ezilen takımlar anadolu takımları. Marcelo'nun o pozisyonunda basma var, niyeti kötü olmayabilir. Marcelo zaten o tarz bir oyuncu değil. Fakat bunu biz anlarız, ama bunu hakem bile anlayamıyor. Çünkü futbol ile alakaları yok. Futbolcu psikolojisini bilmiyorlar. Avantaj kuralını bile bilmiyorlar. Maçın sık durması ne demektir? Maçın kalitesi çok düşük demektir. Haftalardır bunu konuşuyoruz. Bu kadar şikayetleri insan bir bakar, görür. Tepeden geliyor bu iş. Ama bakıyoruz her geçen gün kötüye gidiyor.  Ben geçen yıl dedim ki artık yabancı hakem gelsin. Artık burama geldi. Böyle olursa yabancı hakem gelir." 

"Bizim hakemlerimiz avrupada her şeyi en ince ayrıntısına kadar didik didik yapıyorlar ama bizim ligde farklı yönetiyorlar. Taraftara göre yönetiyorlar. Neyse onu çal senin bu işinse en iyisini yap. Biz iyi niyetle düşünüyoruz. Öyle büyüdük biz. Pozisyonlara bakıyoruz ama öyle değil. Kasımpaşa ve Trabzonspor geçen sene doğrandı." 
açıklamalarında bulundu.

Programın içerisinde Galatasaray ile ilgili görüşlerini de belirten Evren Turhan; "Galatasaray kaybedeceği puanı kaybetti. Artık daha kaybetmemeli. Ama futbol bu işte. Oynanmadan da kazanılmıyor. Gerçi Galatasaray Kasımpaşa maçını oynamadan kazandı bir şekilde ama. Galatasaray taraftarları özellikle oynayarak iyi futbolu istiyor. Riekerink ile ilgili eleştiriler var sezon başından beri. Bireysel performans anlamında oyuncuları bir katkısı yok Riekerink'in. Orhan  Atik'in görevine son verilmesi... Bunlar hep teknik ekipte bir sıkıntının göstergesidir. Bu da zaten oyuncu tercihlerinde değişiklerinde sahaya yansıdı. Kötü oynarken bile Galatasaray şampiyonluğun adayı. Fenerbahçe'nin önünde. Kadro olarak yaş ortalaması yüksek Galatasaray takımının. Takımın daha dinamik olması lazım. Şu anda baktığım zaman futbol anlamında çok iyi şeyler yok. Skorla iyi oyunu beklemiyorum açıkçası." açıklamalarında bulundu.

Son olarak Orhan Atik'in görevden alınmasıyla ilgili konuşan Evren Turhan; "Orhan Hoca tek başına mı suçlu? Oyuncular istemedi Orhan Hoca'yı. Orhan hocayı ben tanırım biraz girişkendir agresiftir. Ayhan gibi değildir. Ayhan hep bekler. Bir şekilde kalır orda. Biz hiç öyle olamadık. Bir şey olunca direk söyleriz yüzüne. Böyle olursa da orhan hoca gibi bye bye olursun." açıklamalarında bulundu.