’Fenerbahçe’nin geleceğine talibim' diyen Sadettin Saran muhalefet için startı verdiğini açıkladı.

İşte Sadettin Saran'ın çarpıcı açıklamaları;

Sadettin Saran bugünün şartlarında Fenerbahçe kulübü başkan adayı mı?

Başıma ne geldiyse 'Adayım' dediğim için geliyor sürekli. Aziz Yıldırım beni yönetime almak istediği gün de söyledim.

Fenerbahçe başkanlığı benim hayalim. Hayalim de değişmedi. Maalesef bugün aday olamaıyorum. Süreci anlatayım size;

2003 yılında istifa ettim. 2004 yılındaki kongre için bana aday olur musun dediler. O gün niyetim de yoktu. Ama ismimiz geçince geçici ihraçla karşı karşıya kaldım. Yanlış hatırlamıyorsam 1 senelik bir ihraçtı. Bir röportajımda geçen bir

cümle nedeniyle 1 sene ihraç cezası aldım. Cezam bitince kongre üyeliğimi, aday olabilme hakkımı geri kazandım. Yine adaylık gündeme geldi, yeniden ihraç edildim. Bu sefer daha ağır iftiralarla, daha ağır ithamlarla ihraç edildim. Dava

açtım ve kazandım. O bir süreç... Fenerbahçe haysiyet divanı, disiplin kurulu, mahkemeler ve kazandım. Ama sağolsun Aziz bey Yargıtay'a itiraz etti. Önemli delillerimiz var diyerek bu itiraz gerçekleşti. Yargıtay da 'dinleyelim o zaman' diyerek usulen bozdu. Onu da tekrar kazandım. Bu süreçte her şey tamam derken, sayın Aziz Yıldırım 'herkesin önünü açacağız haydi hodri meydan' cümlelerini kurarken Yargıtay'a yeniden itiraz etti. Bana aracılar geldi bunların olmayacağını anlattılar ama yine itiraz etti. O duruşmada bir kaç hafta önce görüldü. Bugün yarın bir karar çıkacak. Kongre haftaya olduğu için yetişmeyecek. Fakat hukuki süreç bitiyor. Başından beri söylüyorum. Fenerbahçe'ye talibim. Fenerbahçe'nin doğal başkan adayıyım ben. Fenerbahçe'nin geleceğine talibim. Bugüne kadar hep cevap hakkımı kullandım. Hiç konuşmuş olmak için konuşmadım. Hep cevap vermek için konuştum. Sürekli saldırılar sözkonusuydu. Bizi Fenerbahçe muhalefeti olarak gördüler. Bizde muhalefete pek sıcak bakılmıyor. Bundan sonra her fırsatta konuşacağım. Belki bu kongreye aday olamamam Fenerbahçe için daha iyi oldu. Çok kritik bir süreç 4. yıldız mücadelesi. Böyle bir ortamda kıran kırana geçen mücadelede Fenerbahçe'nin gündemini kongre ile meşgul etmek içim elvermezdi. Zarar verebilirdi. Hukuki süreç bitiyor bundan sonra adayım. Fenerbahçe kongre üyelerinin ciddi bir teveccühü var. 12 yıl önce istifa ettim. Her geçen gün bana verilen destek arttı. Hakkımda çok ciddi bir karalama kampanyası olmasına rağmen, Dünya'da iki defa ihraç edilen bir başkan adayı yok. Buna rağmen her yerde görüyorum. Türkiye'nin neresine gidersem gideyim bir teveccüh var. Türkiye'de 10 kişiden altısı başkan. Ben faydalı başkan olmak istiyorum. Ömür boyu orada kalmak niyetim de yok. Fark yaratacağıma, Fenerbahçe'yi Dünya kulübü yapacağıma inandığım için buradayım. Bu iş en fazla 2-3 dönem yapılır. İyi başarılı fark yaratan bir başkanlık hedefim.



'FENERBAHÇE'DE MUHALEFET YAPAN HAİN İLAN EDİLİYOR!'

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'a karşı güçlü bir muhalefet olduğunu düşünüyor musunuz?

Fenerbahçe'de güçlü bir muhalefet yok maalesef. Şu anda öyle bir algı var ki muhalefet yapan hain ilan ediliyor. Bu çok yanlış. Ben şirketlerimi yönetirken benimle aynı fikirde olan insanları istemiyorum. Ayrı fikirlere açığız. Rekabet ortamı da böyle yaratılıyor. Daha iyi fikirlere böyle ulaşılıyor. Kısmet olur Fenerbahçe'ye başkan olursam ekibimle beraber bu yönetim şeklini benİmserim. Demokratik bir şekilde. Ama Fenerbahçe'de bugün böyle bir ortam yok. Fenerbahçe'de bugün en ufak yapıcı eleştiride bulunan hain ilan ediliyor. Bu çok sıkıntılı Fenerbahçe için iyi değil. Halbuki muhalefet de Fenerbahçe'nin iyiliğini istiyor. Kim aday olursa olsun o aday ciddiye alınırsa karalama kampanyası hemen başlatılıyor.

'AZİZ YILDIRIM İLE SORUNLARINI KİM ÇÖZDÜ Kİ BEN ÇÖZEBİLEYİM!'

Aziz Yıldırım ile sorunlarınızı neden çözemediniz?

Geçmişi konuşmayı çok istemiyorum. Artık önümüze bakmalıyız. 'Aziz Yıldırım ile sorun yaşayan kim çözebildi?' diyelim geçiştirelim. Bizim için önemli olan Fenerbahçe'nin geleceği. Öyle bir noktaya gelindi ki; Bu yönetim misyonunu vizyonunu doldurdu. Artık sona doğru geliyor. Aziz beyin büyük hizmetleri, katkıları da oldu. Artık zarar verme noktasına gelindi. Bu saaten sonra neden öyle oldu böyle olduya takılmadan önümüze bakmamız lazım. '

Fenerbahçe'nin geleceğine talibim' diyorsunuz. Peki startı bu röpotrajla mı veriyorsunuz?

Evet. Bundan sonra ben konuşacağım. Bir aksilik olmazsa bir iki hafta içinde hukuki sıkıntım bitiyor. Bundan sonra da her fırsatta konuşacağım. Bundan sonra etkin bir muhalefet yapan Sadettin Saran görecek herkes.

'TÜRK FUTBOLU DİBE VURMUŞTUR!'

Fenerbahçe otobüsüne ve Emre Belözoğlu'na yapılan saldırılar için düşünceniz ?

Bu artık son nokta. Allah korusun bir Fenerbahçeli olarak değil bir spor adamı olarak, bir baba olarak beni çok endişelendiriyor. Daha önce bu kadar vahim bir olay olmamıştı. 1,5 ay oldu. Bekliyoruz. Son derece vahim bir olay. Bütün tarafların oturup bu iş nasıl buralara geldiyi değerlendirmesi lazım. Bu açıdan Türk futbolu dibe vurmuştur. Çıkışı başlatabilmek için bu yaşananların nedenlerini çözmemiz lazım.

'AZİZ YILDIRIM MAĞDUR OLDU!'

Bu yaşananların 3 Temmuz süreci ile bir ilgisi var mı sizce?

Tek bir şeye bağlamak doğru değil. 3 Temmuz Passolig etken olabilir. Sponsorlar çekildi, taraftarın eski ilgisi yok. Senelerdir bu işin içindeyim forma reklamı ilk kez olmadı bu sezon. Dolayısıyla bir dibe vuruş var. 3 Temmuz süreci çok yıpratıcı oldu ama bir kaç şeyi de gösterdi. Fenerbahçe olmadan Türk sporu olmaz. Bunu gösterdi. İkinci bu işin başında olanlar bugün yoklar. Bir haksızlık sözkonusu. Sayın Aziz Yıldırım bu süreşte yıpratıldı, yıprandı. Bence haketmediği kadar da sıkıntı çekti. Aşırı mağdur oldu. Ben şahsen çok üzüldüm. Beni ağır ithamlarla iki kez ihraç etmesine rağmen bunları yaşamasını istemezdim. Bu olaylar sırasında ailesini de aradım. Bunları geride bırakmalıyız. Geriye dönüp 3 Temmuz yaşandı diye oturup ağlayacak halimiz yok. Fenerbahçe taraftarı 3 Temmuz sürecinde eşi benzeri görülmemiş bir destek kampanyası yürüttü. Bugün taraftar arasında bir kutuplaşma var. Aziz Yıldırım bu süreci de iyi yönetemedi.

'FENERBAHÇE'DE SEVGİ EKSİK!'

Başkan olursanız ilk icraatınız ne olacak?

Yapılacak çok şey var ama ben başından beri hep söylüyorum. Fenerbahçe'de sevgi eksikliği var. Bizim şifremiz; Samimi, sevgi dolu, güler yüzlü ve kucaklayan Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin hakkını korumak için illa bağırığ çağırıp tehtidle olmaz bu işler. Sporun içinden gelen insanlarız. Bugün yaşananları çözümleyecek en etlili yol 'Sevgi'. Fenerbahçe'de sevgi eksik. İlk işimiz sevgi olacak.

Alex - Fenerbahçe - Aziz Yıldırım üçgeninde yorumunuz nedir?

Alex gibi bir futbolcunun muhalefet unsuru olarak kullanılmasını yadırgıyor ve yanlış buluyorum. Bunun Alex'e de zarar verdiğini düşünüyorum.

Avrupa futbolunda bir çok yayının Türkiye hakları elinizde?

Biz Dünya'da spor içeriği olarak ilk 5 firamadan birisiyiz. Barcelona Real Madrid de dahil 220 kulübün yayın hakları bizde. 33 federasyonun yayın haklarız bizde. Türk futbolunun marka değerine çok büyük bir katkımız var. Alışkın olduğunuz inşaatçı, müteahhit profilinden değilim.

'B.DORTMUND VİZYONUMU GENİŞLETTİ!'

Geçtiğimiz yıllarda B.Dortmund'un en büyük hissedarı oldunuz neden?

2003 yılında Fenerbahçe'den istifa ettikten sonra, ihraç edildikten sonra bir mesaj verme adına 'hala buradayım futbolun içindeym' mesajı artı kendimi geliştirmek adına böyle bir frsat çıktı. B.Dortmund'un en büyük hissedarı olduk kulüpten

sonra. Benim için hiç unutamayacağım bir süreçti. Hatta satın aldığımda Almanya'nın önde gelen isimleri sen ne yaptın? Bir Alman bile buna cesaret edemezdi dediler. Almanya'da yer yerinden oynadı. Heyecanlı bir süreçti. Vizyonumu da genişletti.

*Radyospor