Fenerbahçe'de gözler Galatasaray derbisine çevrildi. Süper Lig'de üst üste yaşadığı kayıplarla (bir maçı eksik) lider Trabzonspor'un 6 puan gerisinde bulunan Sarı Lacivertli ekip için kazanmaktan başka seçenek kalmadı.

Fenerbahçe'de belki de son kozunu oynayacak olan teknik heyeti eksikler düşündürüyor. Kritik mücadele öncesi takımın orta sahadaki dinamosu Gustavo cezalı durumda. Emre Belözoğlu ile hücum hattının önemli oyuncusu Rodrigues de sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler. Üç ismin dışında Tolga Ciğerci'nin performansında da düşüş var.

Spor Toto Süper Lig'de üç haftadır gol atamayan Vedat Muriqi'e Sarı Lacivertli teknik heyet moral aşılıyor. Kosovalı golcünün de Galatasaray'a gol atarak kendisini affettirmeyi planladığı ifade edildi. Beşiktaş derbisinde ağları havalandıran 25 yaşındaki golcü oyuncu, Sarı Kırmızılı takımıda boş geçmeyerek 'gerçek Fenerbahçeli' olmayı hedeflediğini dile getiriyor. Fenerbahçe, Muriqi'in gol attığı ligdeki 10 mücadeleyide galibiyetle tamamladı. İlk 19 haftada 12 gol 4 asistlik performans sergileyen golcü son üç haftada skora katkıda bulunamadı.

Galatasaray'da artık tek gündem Fenerbahçe derbisi... İkinci yarının başlamasıyla beraber ritmini bulan Sarı Kırmızılı takım, Yeni Malatyaspor engelini de aşarak ligde üst üste 6 karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu süreçte en fazla galibiyet alan, en fazla gol atan (18) ve en az gol yiyen (3) takım olmayı başardı..

Ayrıca ortaya koyduğu yüksek tempo teknik heyet ve taraftarları memnun ederken pazar akşamı oynanacak derbi öncesi beklentileri yükseltti..

Sarı Kırmızılı takımın 66 yaşındaki teknik direktörü Fatih Terim, oyuncularını bu zorlu karşılaşmaya hazırlamaya başladı. Ligde kritik bir noktaya geldiklerini ve zirve için galibiyetlerin devam etmesi gerektiğini belirten deneyimli teknik adam, en büyük düşmanlarının stres olduğunu dile getirerek "Biz Kadıköy'de kupa kaldırmış bir takımız. Bu maça da aynı rahatlıkla çıkacağız ve galibiyetlerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ersun Yanal ve Fatih Terim galibiyet hesapları yaparken sahaya sürecekleri ilk 11'leri büyük ölçüde şekillenmeye başladı.

İşte Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin muhtemel 11'leri

FENERBAHÇE

Altay Bayındır

Isla

Serdar Aziz

Falette

Hasan Ali Kaldırım

Tolga Ciğerci

Ozan Tufan

Dirar

Deniz Türüç

Kruse

Vedat Muriqi

GALATASARAY

Muslera

Mariano

Marcao

Donk

Sarachhi

Seri

Ömer Bayram

Feghouli

Onyekuru

Emre Akbaba

Adem Büyük

Kaynak: Super Haber