Ferhat Gündoğdu, alınan hakem kararlarıyla ilgili olarak bEİNSPORTS'a açıklamalar yaptı.

bEİNSPORTS'un haberine göre MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"Karar açıklandığından beri 48 saat olmadı. Çok fazla söylemler oldu ama bu karar, operasyon veya temizlik kelimeleriyle değerlendirilmemeli, böyle bir durum yok. Türk hakemliğinin geleceği için çalışılan bir projenin, 1. etabı. Aldığımız kararın operasyon veya temizlik olarak algılanmasını kabul etmiyorum. Bir süredir çalıştığımız projenin sadece bir bölümüydü. Hakemlerimiz ve kurumumuz çok fazla yıpratılıyor. Bu karar, bir sistemin parçası."

"Klasman belirlendi. Her yıl yapıldı. Klasmanlar, temmuz veya ağustos ayında belirlenir, sonrasında da devre arasında belirlenir. Böyle alışık olmadığımız bir durum var. Serdar Tatlı döneminde bu karar, 4 döneme çıkarıldı."

"Görevde olan ve olmayan arkadaşlarımın hepsinin, örgütlerle ilişkilendirilmesinden son derece rahatsızım. Bunlarla ilgisi yok. Yılların yıpranmışlığı var. Bazı arkadaşlarımız, kurumun üstünde davranmaya başladılar. Bundan hakemlik sisteminin olumsuz etkilendiği tespitini yaptık. Davranışlarında hür olmayan hiçbir hakem, doğru karar veremez."

"Verdiğimiz kararın 1 gün bile beklemeye tahammülü yoktu. Karar 8 Mart günü verilmedi. Son 1.5 aydır, adım adım Nihat Özdemir'e rapor verdim. 1.5 aylık çalışmanın geldiği noktaydı 8 Mart. Her şeyden emin olmamız gerekiyordu. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık kötü hakem değiller. İsimleri yıpranmış, yaşları ilerlemiş ve Türk futbolunu güvensizliğe doğru iten bazı arkadaşlarımız vardı."

"Bize güvenin. Hakemlerimize güvenin. Hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Ayrıca 8 Mart'ta kadın hakemlerimizi sembolik olarak görmediniz. Bundan sonra kadın hakemlerimizi daha fazla aktif olarak göreceksiniz."

"VAR odasında görev alacak arkadaşlarımız, sınava giriyor. 100 üzerinden 75 alamayan VAR odasına giremiyor. 40 üzerinde kliple, görsel hafızaları gelişti. Birçok eğitimimiz var."