Manchester United formalı Zlatan İbrahimoviç'i ya da sarışın Lionel Messi'yi kontrol etmek isteyen FIFA severlerin aklındaki en yakıcı soru bu.

Avrupalı oyunseverler dünya çapında piyasaya çıkacağı 29 Eylül tarihinde oyuna kavuşacak. Kuzey Amerida'daki şanslı futbolseverler ise sanal kariyerlerine iki gün erken, 27 Eylül'de başlayabilecek.

Tek istisna ise parasını biriktirip Xbox One S'le beraber FIFA 17'yi almaya hazır bekleyenler olacak. Planlı hareket eden bu oyuncular 22 Eylül'den itibaren oyunu oynayarak diğer herkese hava atabilecek.

İşte FIFA oyunlarını milyonlarca insan için çekici kılan oyun modu. Ultimate Team'de oyuncular satın alınan, kazanılan, biriktirilen, satılan ve kullanılan oyun kartları muamelesi görüyor (ve öyle de gösteriliyor).

FUT Champions, Ultimate Team'e yapılan yeniliklerde başı çekiyor. Oyuncular haftasonu liginde yer alabilmek için mücadele edip küresel bir çapta hesaplanacak bir listede sıralanacak ve bu sıralamaya göre oyun içi ödüller kazanacak. Dünyanın en, en, en iyileri ise FUT Championship Series'de yarışmaya hak kazanacak ve mükemmele en çok yaklaşan oyuncular 1.3 milyon dolarlık dev ödül bütçesinden payını alacak. Kazanan sen olabilecek misin?

Ultimate Team bu yıl itibariyle Squad Building Challenges içerecek. Yani, FIFA 17 mod sırasında oyuncuya uygulaması halinde ödüller kazanacağı senaryolar sunacak: Örneğin, yalnızca iki ulustan oyuncular kullanarak ilk 11 kurmak ya da kimyası 60 üzerinde bir takım kurmak. Bu yeni özellik sayesinde daha önceki oyunlarda elde tutmanın hiçbir anlam ifade etmediği oyuncuların takımda bir işlevi olmasını sağlayacak (FIFA severlerden bir kısmı bu cümleyi okuduktan sonra "Şükür" dediler).

Bunların yanı sıra kullanmak ve biriktirmek için onlarca yeni efsane kartı geliyor. Artık Carles Puyol'la Cristiano Ronaldo'ya çelme takarak El Clasico nostaljisi yapabilecek ya da George Best'i sahaya aklınızdaki rüya kadroyu FIFA 17'de gerçeğe dönüştürebileceksiniz.

Bu sorunun cevabı hayal kırıklığı riskini almak isteyip istemediğinize göre değişiyor. Oyuncuların çoğu FIFA 16'da hayal kırıklığı yaşamış ve son on yıldır ilk kez bir FIFA oyunu en büyük rakibi Pro Evolution Soccer karşısında oynanış anlamında geride kalmıştı.

Ancak Super Deluxe Edition önden sipariş etmek için bütçesi olan FIFA fanatikleri 60£ karşılığında 40 Ultimate Team Jumbo Premium Gold paketi, Haftanın Takımı'nda oyuncu kiralama imkanı ve başka küçük bonuslar kazanacak.

Standart FIFA 17'nin fiyatı ise aldığınız satıcı ve kullandığınız platforma göre değişiklik gösterebilir. Son nesil konsollar (Xbox One ve PS4) için fiyatın 45£ civarında olması bekleniyor.

FIFA 17'nin çıkış sürecini yakından takip ettiyseniz, oyunun RPG oyunlarından rol çalarak The Journey adlı bir hikaye modu içereceğini biliyorsunuzdur.

"Bu ne ola ki" diyerek kafasını kaşıyanlar için şöyle açıklayalım: FIFA 17 oyuncuları Alex Hunter isimli bir oyuncunun kontrolünü alıp kendisini futbol yıldızlığına giden yolda yönlendirebilecekler.

Modda belli bir akışı takip ederek oyuncunuzu Disney filmlerini anımsatan bir hikayeyle yıldız oyuncu mertebesine yükseltebileceksiniz: Önce A takıma yükselebilecek, sonra muhteşem maaşınızla güzel bir ev alabilecek, ardından da şampiyonluk kutlamasında havalara atılabileceksiniz.

FIFA 17'ye bir hikaye modu ekleme fikrinin oyunun kalitesini artıran yenilikçi bir hamle mi, yoksa yıllar boyu hatırlanacak büyük bir hata mı olacağını bekleyip göreceğiz. İyi tarafından bakacak olursak, beğenmezsek bildiğimiz oynanış seçeneklerine dönebileceğiz.

İlk izlenimler oynanışın geliştiğini, kişiselliştirme seçeneklerinin harika olduğunu ve "gerçekten farklı bir tecrübe" yaşattığını söylüyor.

EA Sports'tan gelen teaser'lardan ve oyunun beta testlerinden oyun keyfini bozacak hatalar olup olmayacağını bilmek ise tabii ki mümkün değil. Modern online oyunların doğası gereği internet bağlantısındaki sıkıntılar zaman zaman maç keyfimizi bozabilecek.

Yine de oynanıştaki büyük sıkıntılardan bazılarının (topsuz koşuların kolaylaşması, şut seçeneklerinin artması) düzeltildiğine ve yeni oynanış özelliklerine (duran top organizasyonları, taç fake'leri gibi) ilişkin konuşmalar pek çok FIFA severin ağzını sulandırıyor.


Goal.com