Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası'nı 2 yılda bir düzenlemekte ısrarcı.

GİANNİ INFANTINO NE SÖYLEDİ?

Venezuela Futbol Federasyonu'nu ettiği ziyarete açıklamalarda bulunan FIFA Başkanı, alınacak kararla birçok ülkenin dünya sahnesinde kendisini gösterme fırsatı yakalayacağını düşündüğünü dile getirdi.

Infantino açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Yüzde 88'inin kabul ettiği FIFA kongre üyelerinden gelen taleple uluslararası maç takviminde yeniden düzenlemeyi ve Dünya kupasını 2 yılda bir düzenlemeyi futbol açısından analiz ettik. Bunun elbette ki birçok avantajı var çünkü pek çok ülkeye Dünya Kupası'na katılma fırsatı vermiş oluyoruz."

Ofsayt pozisyonlarında çizilen çizgiyle ilgili de konuşan Infantino, "Kolombiya-Ekvador maçında VAR'ın ofsayt için de önemini gördük. Görmesi çok zor bir pozisyonda birkaç dakika geçirdiler. Ne kadar hızlı yapılırsa o kadar iyi." şeklinde konuştu.

Öte yandan 2022 yılında ilk kez Kasım-Aralık aylarında düzenlenecek Dünya Kupası'nda 2026 yılından itibaren 48 takım yer alacak.

UEFA NE DİYOR?

FIFA, düzenlediği anket sonucunda, Dünya Kupası'nın iki yılda bir düzenlenmesi fikrine futbolseverlerin önemli bir kısmının sıcak baktığını eylül ayında duyurmuştu.

UEFA, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) ve Avrupa'nın önemli liglerinin temsilcileri Dünya Kupası'nda format değişikliğine karşı çıkarken, Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği (AEFCA) ise değişim konusunda FIFA'yı desteklediklerini açıklamıştı.

Kaynak: NTV spor