FIFA Hukuk İşleri Müdürü Emilio Garcia Silvero, sözleşmeleri 30 Haziran’da sona erecek futbolcular hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bir İtalyan televizyonunda açıklama yapan Silvero şu ifadeleri kullandı; “FIFA sözleşmeleri 30 Haziran’ın ötesine uzatamaz, ancak 1 Temmuz’da yeni transfer dönemi açılmayacağı için bu nedenle oyuncular da takımların listelerine kaydedilemez. Kiralık oyuncular kendi takımlarına geri dönecekler. Ancak transfer tahtası kapalı olduğundan dolayı bu takımlarında sahaya çıkamayacaklar” 

TRANSFERDE SÜRE UZAYACAK

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Hukuk İşleri Müdürü sözlerini ifadelerle sürdürdü; “Transferler için fazla bir süre tanınabilir ve transfer penceresi daha uzun süre açık kalabilir. Ancak bu liglerin başlama ve bitme süresine bağlı olacaktır. FIFA’nın düşündüğü fikir şu ki, bütün ligler başlamadan önce transfer penceresi sona erecek.”

Öte yandan birçok kulüp FIFA’dan bu konuyla ilgili karar çıkmasını bekliyordu. 

Garcia’nın açıklamaları doğrultusunda hareket edildiği takdirde birçok kulüp kiraladığı ve sözleşmesi sona eren oyuncularından ligleri 30 Haziran’dan sonra başlarsa yararlanamayacak.

GALATASARAY'DA 4 İSİM

Süper Lig’de de bu durum kulüplerin canını sıkacak. Keza şampiyonluk yarışı veren Galatasaray’da Michael Seri, Mario Lemina, Florin Andone ve Henry Onyekuru gibi isimler kulüplerine dönmüş olacak.

TRABZONSPOR'DA 2 İSİM

Şampiyonluğun diğer adayı Trabzonspor’da da durum Galatasaray’dan farklı değil. Bordo Mavili takımda stoper Manoel ve Ndiaye, 30 Haziran’da kulüplerine gitmek zorunda kalacak.

BAŞAKŞEHİR'DE 2 ,SİVASSPOR'DA 3 İSİM

Başakşehir’de Azubuike ve Berkay Özcan, Sivasspor’da da Fernando, Skuletic ile Fatih Aksoy’un sözleşmesi haziranın 30’unda bitiyor.

BEŞİKTAŞ'TA 5 İSİM

Sadece şampiyonluk yarışındaki takımlarda değil, diğer Süper Lig ekipleri de böyle bir durumda yara alacak… Avrupa potası için çaba harcayan Beşiktaş’ta Karius, Elneny, Rebocho, Boateng ve Diaby geri dönecek…

FENERBAHÇE'DE 1 İSİM, ALANYASPOR'DA 1 İSİM

Fenerbahçe’de Falette, Alanyaspor’da ise Bammou takımlarından ayrılmak zorunda kalacak.

Kaynak: Mynet Spor