FIFA yönetimi, kulüpler, ligler ve oyuncu organizasyonlarının üyeleri arasında yer aldığı FIFA paydaşlar komitesi Zürih'te yaptığı toplantıda oyuncu yetiştiren kulüplerin desteklenmesi amacıyla transferlerden yüzde 1'lik ek payın ayrılması konusunda fikir birliğine vardığı öğrenildi.

Oyuncu yetiştiren kulüplerin teşvik edilmesini öngören bu öneri üzerinde çalışmaların hemen başlaması ve ödemelerin FIFA denetiminde yapılması düşünülen taslağın 2022 yılında uygulamaya geçmesi kararlaştırıldığı konuşuluyor.

FIFA paydaşlar komitesinde görüşülen diğer bir gündem konusu ise kiralık oyuncularla ilgili. Kulüplerin oyuncu kiralamalarında genç oyuncuların gelişiminin dikkate alınması belirtilirken, bu yıl Temmuz ayından başlayarak takımların kadrosunda bulunan 22 yaş ve üzeri kiralık oyuncuların sayısının kademeli olarak düşürülmesi kararı önerildi. Bu öneriye göre 2020-21 sezonuna takımlarda kiralık toplam 8 oyuncu bulunabileceği ve  2022-23 sezonunda ise kiralama sınırı 6 oyuncuya düşürülemesi bekleniyor. Öte yandan iki kulüp birbirinden en fazla 3 oyuncu kiralayabilecek.

Kaynak: Super Haber