Almanya'nın Mainz Kulübü, yayınladığı bir duyuruyla, Türk kulüplerine karşı giriştiği hukuk savaşını kazandığını duyurdu. Bundesliga ekibinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada FIFA'nın, iki Türk kulübüne karşı olan davalarda Mainz lehine karar verdiği bildirildi, "Türk kulüpleri Mainz'a ciddi katkılar ödeyecekler" ifadesi kullanıldı.

Elazığspor'un Alman ekibine 303,000 euro ödemek için 30 günü olduğu belirtildi. Bu meblağın eski Mainz futbolcusu Deniz Yılmaz'ın, 2014'te Trabzonspor'a gitmeden önce, 2013 Ağustos'unda Elazığspor'a transferiyle olduğu ifade edildi. Elazığspor'un anlaşılan transfer parasını sonrasında vermediğine dikkat çekildi. Türk ekibinin eğer ödemeyi 30 gün içerisinde yapmazsa FIFA'nın Disiplin Kurulu'nun başka yaptırımlar da uygulayabileceği savunuldu.

Ayrıca FIFA'nın 2012'de Kayserispor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Hasan Ali Kaldırım olayında da, Kayserispor'un Mainz oyuncusu için hali hazırda 585,000 euro ödeyeceği belirtildi. FIFA'nın kararlarının kulüp tarafından memnuniyetle karşılandığı iletilerek, "Çünkü şimdi hak ettiğimiz paraları alabileceğiz" ifadesi kullanıldı.