Euro 2016 yolunda işini zora sokan A Milli takımımız, çok kritik 3.'lük için en önemli rakibi Hollanda'ya 3 attı, gücünü gösterdi! Konya'da destanı Oğuzhan, Arda ve Burak'la yazan ay yıldızlılar Portakal'ı soydu, 12 puanla 3. sıraya kondu! Kalan 2 maçta 4 puanla Fransa biletini kapacağız!2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye ile Hollanda arasında Konya'da yapılan maçı Başbakan Ahmet Davutoğlu da izledi.

Karşılaşmayı izlemek için Konya Büyükşehir Torku Arena'ya gelen Davutoğlu, taraftarları selamladı.

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı takip etti.

Mücadele için 16'sı yabancı yaklaşık 200 basın mensubu akredite oldu.

Kadroda iki değişiklik
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bir önceki karşılaşmaya göre kadroda iki değişiklik yaptı.

Grupta Letonya ile Konya'da yapılan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Volkan Şen ve Gökhan Töre yedek kulübesinde bulunurken, bu oyuncuların yerine Oğuzhan Özyakup ile Şener Özbayraklı forma giydi.

Letonya maçında sağ bek olarak görev yapan Ozan Tufan, Hollanda karşısında orta sahada maça başladı. Sakatlığından dolayı oynayıp oynamayacağı belli olmayan Serdar Aziz ise ilk 11'de yer aldı.

Stadın tamamı doldu
Milli takımın, Hollanda'yı konuk ettiği mücadeleye Konyalı futbolseverler büyük ilgi gösterirken, Konya Büyükşehir Torku Arena tribünlerinin tamamı doldu.

Hollandalı futbolseverler ise yaklaşık 300 kişiyle kendilerine ayrılan kısımda takımlarını destekledi.

Hollanda'da son maça göre 4 değişiklik
Konuk ekip Hollanda'da teknik direktör Danny Blind, son oynanan İzlanda maçına göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.

Blind, İzlanda maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Wijnaldum ve Huntelaar'ı kadrodan çıkarırken, sakatlığı bulunan bulunan Robben ve İzlanda karşısında kırmızı kart gören Indi'nin yerine Bruma, Riedewald, Van Persie ve Narsingh'e şans verdi.

Stat yine kırmızı-beyaz süslendi
Türkiye-Letonya maçıyla görücüye çıkan Konya Büyükşehir Torku Arena, Hollanda maçında da kırmızı-beyaz renklerle süslendi.

Konya Büyükşehir Torku Arena'yı çevreleyen tribünler Türk bayraklarıyla süslendi. Stadın içerisine 60 bayrak asılırken, seyirciler için de koltuklara 40 bin bayrak bırakıldı. Stadın dışarısındaki aydınlatma direklerinde 50 bayrak kullanıldı.

Hollandalı futbolcular, ısınmak için sahaya çıktığında, statta Mehter Marşı çaldı.

Konuk ekipte Fenerbahçe'de forma giyen Robin Van Persie ve Galatasaraylı oyuncu Wesley Sneijder ilk 11'de sahaya çıktı.

Taraftardan teröre tepki
Milli maç öncesi taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tempo tutarak, terörü lanetledi.

Avrupa şampiyonu olan Görme Engelliler Milli Futbol Takımı maç öncesinde kazandıkları kupayla beraber sahaya çıktı. Taraftarlar kupayla poz veren milli takımı alkışladı.

1998 yılından sonra ilk defa büyük takım galibiyeti almış olduk...