Samsun'da amatör futbol ligi ekiplerinden Kadıköyspor Kulübü'nün 6 yıl önce başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında yetiştirilen genç yetenekler Türk futboluna kazandırılıyor.

Barcelona Kulübü'nün "Bir kulüpten daha fazlası" sloganından yola çıkarak 6 yıl önce proje geliştiren Kadıköyspor Kulübü, yaşları 5 ila 17 arasındaki çocukları Türk futboluna kazandırmaya çalışıyor.

Bünyesinde kurduğu spor okuluyla her yıl 500'ün üzerinde çocuk ve gence eğitim verilen kulüpte yetişen çok sayıda oyuncu da profesyonel takımlara gönderildi.

Bu kapsamda kulüpte yetişen Mertcan Burkan'ı Galatasaray, Volkan Kılıç, Ozan Barış Çebitürk ve Muhammed Enes Mutlu'yu Gençlerbirliği, Oğuzhan Demircioğlu'nu Osmanlıspor, Şahin Gizlenci'yi Giresunspor, Harun Gürbüz'ü Samsunspor, Serkan Odabaşıoğlu'nu Fatih Karagümrükspor, Sergen Çelik'i Kemerspor 2003, Ozan Cengiz'i Bandırmaspor, Halil İbrahim Pekşen'i Tepecikspor ve Uğur Demircioğlu'nu da İskenderunspor kadrosuna kattı.

Kadıköy Spor Okulu Müdürü Hakkı Yeşilyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Barcelona Kulübü'nün girişinde yazan "Bir spor kulübünden daha fazlası" sloganından yola çıktıklarını söyledi.

Sosyal ve kültürel manada geri kalmış mahallelerde yaşayan ailelerin çocuklarını da futbol okullarına aldıklarını anlatan Yeşilyurt, "Okulumuzda 5 yaşından 17 yaşına kadar 510 sporcumuz var. Bu rakam bazen 600'ü buluyor. Öncelikli hedefimiz ciddi bir sosyal sorumluluk projesini ortaya koymak, bölgede yaşayan çocukları futbol yoluyla başarılı ve iyi birer birey haline getirebilmek. Futbol yoluyla sevgi, saygı ve anlayışı oluşturmak birinci önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.

Eğitimlerinde başarılı olanları Türk futboluna kazandırmak istediklerini dile getiren Yeşilyurt, Galatasaray, Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Samsunspor, Bandırmaspor ve Giresunspor gibi takımların altyapısında, kulüplerinde yetişen çok sayıda oyuncu bulunduğunu kaydetti.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde üst düzey kulüplerin kadrosuna aday olabilecek oyuncuları olduğunu vurgulayan Yeşilyurt, "Bizden yetişip milli takımın çeşitli yaş kategorisinde oynayan oyuncumuz var ancak bizim için öncelikli konu nitelikli, kaliteli ve başarılı bireyler yetiştirmek. Bu konuda başarılı olduktan sonra sporda da başarılı olacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yeşilyurt, proje kapsamında ekonomik olarak durumu kötü çocukların ailelerine maddi ve manevi destek de verdiklerine işaret ederek, "Burada yüzlerce gülen yüz var. Gülen yüz arttıkça insanlar huzurlu ve mutlu olacak, bizim amacımız bu" dedi.