Pazar günü oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisini hakem Cüneyt Çakır'ın yönetmesinin planlandığı ancak UEFA'nın buna izin vermediği iddia edildi.

Avrupa futbolunun patronu, Liverpool-Barcelona maçını işaret ederek, "Görevlendirdiğimiz hakemin 48 saatten kısa bir süre önce ulusal liginde maç yönetmesi uygun bulunmamaktadır" dedi. UEFA Hakem Komitesi ile MHK arasında yapılan yazışmada, bugün Liverpool ile Barcelona arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçı dikkate alınarak görüş soruldu.

Süper Lig 2018-19 sezonunun kaderini etkileyecek nitelikteki Galatasaray-Beşiktaş derbisine Çakır'ın atanmasının düşünüldüğü ifade edildi. Ancak aynı gün UEFA'dan, "Görevlendirdiğimiz hakemin 48 saatten kısa bir süre önce ulusal liginde maç yönetmesi uygun bulunmamaktadır" yanıtı geldi. Çakır'ın Şampiyonlar Ligi'nin bu aşamasında maç alma olasılığını göz önünde bulunduran MHK, ikinci seçenek olarak belirlediği ve son haftalardaki performansını beğendiği Bülent Yıldırım'ı tercih etti. Çakır'ı da derbiye VAR hakemi olarak atamak zorunda kaldı.

Bu arada UEFA'nın Çakır'ın maçı olacağını günler öncesinden bildirdiği, fakat hangi gün hangi karşılaşmayı yöneteceğine dair bilgi verilmemesinin, rutin bir uygulama olduğu vurgulandı.




Kaynak: Milliyet