Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezon şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’ın Kaptanı Selçuk İnan, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. Selçuk İnan, Kadıköy’de psikolojinin tersine döndüğünü savunurken, bu sezon Fenerbahçe’yi deplasmanda yeneceklerini iddia etti. Milliyet’ten Nevzat Dindar’a konuşan Selçuk İnan, futbolculara euro ve dolar üzerinden yapılan ödemeler ile ilgili ise ülke olarak bir proje geliştirmek zorunda olduklarını söyledi.

Kadıköy’de son oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçında Tolga Ciğerci’nin 90+1. dakikada kaçırdığı gol hatırlatılan Selçuk İnan, şunları söyledi:
“Olmayınca, olmuyor. Tolga da kaçırdı, direkten dönen toplarımız da oldu. Ama biz en önemlisini, yapılmayanı yaptık; Kadıköy'de şampiyonluk kupasını kaldırdık. O yüzden ben bu konuya kafa yormuyorum. Elbet Fenerbahçe'yi orada da yeneceğiz. İnşallah bu sene yeneriz. Bu arada Kadıköy'de psikoloji artık tersine döndü. Çünkü artık onlarda, yenilmeme stresi ve baskısı başladı. Aslında uzun süredir vardı ama kıramadık onu.”

Futbolculara yapılan ödemeler ile ilgili ise Selçuk İnan “Bunu sadece Türk oyunculara bağlamak doğru değil. Ülke olarak genel bir proje içerisinde yer almak gerekiyor. Çünkü günümüzde yabancı oyuncular Türklerden çok daha fazla. Olması gerekiyorsa bütün takımların konuşup beraber bir şey demesi gerekiyor” yorumunda bulundu.

Galatasaray’da, Fenerbahçe stadındaki şampiyonluk ve milli takımda İzlanda'ya attığı golü unutamadığını da sözlerine ekleyen Selçuk İnan “Geçen yıl da en önemli şampiyonluklarımızdan birini yaşadık. Birçok zorluklara göğüs gerdik. Sıkıntılı zamanlardan geçtik ama bu kazanılmış şampiyonluk kulübün geleceği açısından fark yarattı. En az Kadıköy'deki şampiyonluk kadar sevindim. Şampiyonlar Ligi'nde olmak için şampiyon olmamız gerektiğinin farkındayız. Fatih hocadan önce yalnızlık hissettiğim olmuştu” dedi.