Lionel Messi zamanımızın futbol dehası. Ancak Arjantinli yıldız 31 yaşında ve kariyerinin son bölümüne girdi. Emekli olmaktan korkmaya başladı. Pek çok futbolseverde bir daha onun kadar büyük bir oyuncu görme şansı olup olmadığını birbirine sormaya başladı. Genetik uzmanları ise bunun mümkün olduğunu iddia etmeye başladı.


İspanyol Cadena SER radyosuna konuşan genetik uzmanı ve Avrupa Genomlar Arşivi'nin başkanı Arcadi Navarro, “Evet, Messi’yi mevcut tekniklerini koruyarak klonlalayabiliriz. Messi’ye çok benzeyebilir. Sonuçta Messi ikiziyle doğmuş ama ikizi 20 ya da 30 yıl boyunca donmuş olarak düşünülebilir. Messi'nin ikizi gibi görünebilir” dedi.

Navarro’ya göre Messi'nin klonu, genetik niteliklerini miras alır. Ancak futbol seviyesine ve şu anki potansiyeline ulaşması için dış bileşenler gerekli. Navarro, “klon Messi ile aynı potansiyele sahip olabilir. Ancak niteliklerinin, genetik bir bileşeni, eğitimsel, çevresel birleşenlerin hep doğru yönde işlenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.


Kaynak:Fotospor