REAL Madrid artık yeşil sahaların en büyük efsanelerinden biri olan Zinedine Zidane’a emanet. Büyük başarılarla dolu futbol kariyerini Materazzi’ye attığı dramatik kafayla noktalayan Zidane, Benitez’in görevine son verilmesiyle birlikte eflatun beyazlıların 114 yıllık tarihindeki ilk Fransız teknik adam oldu.

Marsilya‘nın fakir mahallesi La Castellane’de doğan ve dünyanın en iyi futbolcularından biri olmayı başaran Zidane, kariyeri boyunca tüm kupaları kazandı.
Şampiyonlar Ligi’nden Dünya Kupası zaferlerine kadar her futbolcuya nasip olmayacak bir başarıya ulaşan Zidane’ın teknik direktörlük konusunda başarılı olup olamayacağı ise tam bir muamma. Sebebi ise Real Madrid B takımında yaşattığı hayal kırıklığı.

inedine Zidane geçtiğimiz yıl Münih'e giderek Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola'dan ders aldı ve Real Madrid'in eski yıldızı Xabi Alonso ile bir araya geldi.

B YÜZÜ EKSiK!

- Zidane ismi, Castilla’ya neredeyse iki beden büyüktü. Her gencin hayali bir Zidane olmaktı. B takımıyla ligi kasıp kavurması bekleniyordu.
Borja Mayoral, Medran, Aguza, Benavente ve en önemlisi tüm dünyanın yeteneklerini merakla beklediği Odegaard, elindeydi. Ligin üstünde, her takımı alt üst edecek bir kadroya sahipti.
Ancak Zidane beklentileri karşılamak şöyle dursun, takıma ilk sezonunda play off bile oynatamadı. Yeni sezona daha toparlanmış girdi.
İlk yarısı tamamlanan ligde Real Madrid B takımı, lider Barakaldo’nun 4 puanın gerisinde ikinci sırada yer aldı. Pep Guardiola ve Luis Enrique’nin Barcelona B takımlarıyla daha ilk sezonlarında yaşadığı şampiyonluklar, Zinedine Zidane’ın “B” kısmının sorgulanmasına neden oluyor.

EN iYiLERLE ÇALIŞTI

- Teknik direktör olabilmek için yoğun bir mesai harcayan Zidane, bu konuda önemli isimlerle çalıştı. 2014 yılında Marsilya’nın hocası Marcelo Bielsa’dan özel dersler alan Zidane, 2015’te de Münih’e giderek üç gün boyunca antrenman metotları üzerine Guardiola ile çalışmalar yaptı.
“Kötülerin kopyası olmaz, iyi şeyleri her zaman en iyilerden öğrenirsiniz” diyen Zidane’ın özellikle Bielsa ve Guardiola’yı tercih etmesinin sebebi de dünyanın iki önemli futbol adamının futbol mantalitelerinin birbiriyle örtüşmesiydi.

Sisteminde defansif orta saha yok

- FUTBOLCULUĞUNDA olduğu gibi teknik adamlık serüveninde de farklı bir portre çiziyor Zidane... Defansif orta saha oyuncularını tercih etmiyor ve genellikle 4-2-3-1 sistemini kullanıyor. Rakibe bağlı olarak anlayışını 4-1-4-1’e çeviren Fransız teknik adam, topa sahip olmada oldukça ısrarlı bir anlayış sahip.
CASİLLAS’I GERİ İSTİYOR
Ancelotti’nin yardımcılığını yapmanın verdiği tecrübeyle Karim Benzema ve Raphael Varane gibi vatandaşlarını da yeniden kazanmayı planlayan Zidane’ın en önemli planı ise Bernabeu’dan gönülsüz koparılan Iker Casilllas’ı yeniden Madrid’e döndürmek.

AİLECE REAL’DE

- Zidane’ın Theo Fernandez, Elyaz Fernandez, Enzo Fernandez Luca Fernandez isimli 4 oğlu Real’in genç takımlarında oynuyor.

ZIDANE’IN iLK DEMECi:

Hedefim iyi futbol

- “Çok heyecanlı ve duyguluyum. Bu göreve layık olmak için tüm yüreğimi ortaya koyacağım. Kazanma yolunda her oyuncuma forma vereceğim. Şu an aynı buraya ilk transfer olduğum gün gibi heyecanlıyım. Dünyanın en zevkli uğraşı futbolun en iyi takımına bir şeyler kazandırmak için elimden geleni yapacağım. İşine konsantre bir ekip gördüm. Ana hedefimiz iyi futbol oynayan bir takım görüntüsünde olmak olacak.”

DÜNYA BASININDA ZİDANE MANŞETLERİ

- Marca: Çözüm
- La Gazzetta dello Sport: Zizou, başarılı olabilecek mi?
- L’Equipe: Asil

ZIDANE İÇİN KİM NE DEDİ?

- LUİS ENRİQUE (Barcelona Teknik Direktörü): Zidane’ın teknik direktörlüğü hakkında bir fikrim yok. Kendisine saygı duyuyorum.
- DAVİD BECKHAM (Zidane’ın eski
takım arkadaşı): O bu oyunda en iyi olmayı başarmış, hepimizin sevdiği kişi. Real Madrid, görev için en uygun kişiyi seçti.
- MESUT ÖZİL
(Arsenalli futbolcu): Harika bir karar. Tüm zamanların en iyilerinden biri, şimdi Real Madrid’in antrenörü. İyi şanslar Zizou

Kendi ağzından Zidane’ın 1 günü

- “Sabah 7’de kalkar kahvaltıyı hazırlarım. Eşimi ve çocukları uyandırırım. Okul için hazırlanmalarına yardım ederim. Eşimi gideceği yere, çocuklarımı okula bırakırım. Antrenman dönüşünde eşimi alır eve gideriz. Akşam çocukları alırım. Yemeği 19.00’da yeriz. Çocukları 21.30’da yatırdıktan sonra eşimle 1 saat sohbet eder biz de uyuruz.”
Unutulmaz sözleri

- Oğlumla futbol oynarken ikimiz de en sevdiğimiz futbolcular olurduk. Oğlum ben olurdu, ben ise Ronaldo. (Brezilyalı).
- Yedek beklemeyi bilmeyen, büyük futbolcu olamaz.
- Her zaman dünyanın en iyi futbolcusu olmak istedim. Bunun için hep çok çalıştım. Ama en iyi olamadım. Hepsi bu. (Hürriyet)