Alanya'da 89 yaşında hayatını kaypbeden Mehmet Akzambak'ın cenazesi, Ankara Karşıyaka Camii'nde kılınan cenaze namazından ardından, Karşıyaka Mezarlığı 1. Kapı Güreş Vakfı Anıt Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye, eski bakanlardan Saffet Arıkan Bedük, Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altınsoy, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, olimpiyat şampiyonu eski güreşçiler Ahmet Ayık ve Mahmut Demir, İçişleri Bakanlığı yetkilisi, gazeteciler, eski güreşçiler, Akzambak'ın ailesi ve yakınları katıldı. Resmi törenle Güreş Vakfı Anıt Mezarlığı'na defnedilen Mehmet Akzambak, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

En son 3 yıl önce anılarını içeren "Geçmiş Zaman Olur Ki" adlı kitabı yayınlanan Akzambak, kitabının tüm gelirini Türk Güreş Vakfı'na bağışlamıştı. Mehmet Akzambak, "İnsan Hakları" ve "Atatürk'ün Devrimci Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt" adlı iki kitabın da yazarıydı.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 1927 yılında dünyaya gelen Mehmet Akzambak, 1970-1971 yıllarında Güreş Federasyonu Başkanı, 1975 yılında Beden Terbiyesi Genel Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çeşitli kademeleri ile İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.

DHA