Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, hakem Çağatay Şahin ve yardımcılarıyla TFF gözlemci ve temsilcilerininin şikayetçi olmaları halinde, kendilerini 4 saat statta alıkoyan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun 10 yıl ceza alabileceğini söyledi.

Önceki gün A Spor’a konuşan Demirören, infial yaratan olaya dair kısa bir açıklamada bulundu. Demirören, “İnşallah hakemler İbrahim Hacıosmanoğlu’na dava açmaz. 10 yıl ceza alabilir” dedi. TCK’ya göre ise bu tür suçlarda savcı, şikayet olmaksızın 2 yıl 6 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle resen dava açabiliyor.

‘HAKEMLER KENDİLERİ KİLİTLEDİ’

Trabzonspor Kulübü ise dün yaptığı yazılı açıklamada hakemlerin alıkonmadığını savundu ve şöyle denildi: “600’ü aşkın taraflar stadyum çevresinden ayrılmayarak hakemler aleyhinde eylem yapmaya başlamıştır. Başkan, kendisi gelinceye kadar hakemlerin emniyet altında tutulmasını talep etmiş, daha sonra ortamın yatışması üzerine hakemler çıkarılmışlardır. Hakemlerin hakem odasında beklemeleri kendi tasarrufları olup oda kapısı kendileri tarafından kilitlenmiştir.” Trabzon Valisi Celil Öz de yaptığı açıklamada “Yöneticiler hakemleri rehin aldı gibi bir algı oluştu, böyle birşey yok” dedi.

İKİNCİ KEZ ÖZÜR DİLEDİ

Hacıosmanoğlu, “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayız” sözleri nedeniyle ikinci kez özür diledi. Dün “İstemeyerek üzdüğüm kadınlarımızdan özür dilerim” açıklamasını yaptı.

KADINLARIN ÖFKESİ DİNMİYOR

Hacıosmanoğlu, kadınlara yönelik sözleri nedeniyle iki kez özür dilese de tepkisi sürüyor. Trabzon Demokratik Kadın Platformu kadınlar dün tepki gösterdi. İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Yönetim Kurulu da pazartesi suç duyurusunda bulunacak.

HESABI FEDERASYON SORSUN

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun hakem Çağatay Şahan ve yardımcılarını 4 saat odaya kilitleyip dışarı çıkarmamasına tepki gösteren eski hakemler, ceza konusunda en büyük görevin Türkiye Futbol Federasyonu’na düştüğünü belirtti.

Eski hakem Selçuk Dereli, konuya ilişkin "Bu olay kabul edilemez. TFF, ceza vermezse bundan sonra hakemler diğer statlarda da sıkıntı yaşar. Hakemler de en azından açlara 3-5 dakika geç çıkabilir. Ben hakem derneği başkanıyken yapmıştık. Şimdiki yönetim yapar mı, göreceğiz" dedi.

Mustafa Çulcu ise "Çağdaş bir ülkede bu kabul edilemez. Güvencesiz bir ortam olursa hakemler ücra yerlerde nasıl maç yönetecek? Hakemler de dik duruş sergilemeli. Hukuksal ve kurumsal her türlü yaptırım uygulanmalı. Maçlara geç çıkma eylemindeyse geç kalındı" değerlendirmesinde bulundu.

Serdar Tatlı da konu hakkında "Beşiktaş’ın 5-0 kazandığı ve 83’te tatil edilen maçı ben yönettim ve böyle bir şey olmadı. Valilik, kamu görevlisi hakemin can güvenliğini, bir sivilin söylemiyle sağlayamıyorsa söylenecek şey yok. TFF örnek bir yaptırım uygulamalı, hakem eylemi çözüm değil" ifadelerini kullandı.

Bu sezon içinde hakemliği bırakan Deniz Çoban da "Gece yarısına kadar uyuyamadım. Bir odaya kapatmışlar ve “Seni yaşatmayacağız” diyor. Hakem derneği başkanı Abdurrahman Arıcı’nın hemen çıkıp “Yetkilileri göreve çağırıyoruz” demesi lazım. Hakemler sahipsiz. Çağatay, benim okul arkadaşım. 10 numara insandır" açıklamasını yaptı.