Yardımcısına küfür ettiği iddia edilen hakem Fırat Aydınus, PFDK'ya sevk edildi. Fırat Aydınus ve yardımcı hakem Yusuf Bozdoğan, Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir maçında ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle "talimatlara aykırı hareketi" gerekçesiyle PFDK'ya gönderildi. Sabah Gazetesi'nin duyurduğu habere göre Fırat Aydınus'un yardımcısı Yusuf Bozdoğan'a, "O bayrağı ..." diye küfür ettiği öne sürüldü. Gözlemci olayla ilgili raporuna hiçbir şey yazmazken, küfür için VAR kayıtlarına bakılacağı ve Yusuf Bozdoğan'ın Aydınus'u ayrıca mahkemeye verececeği ifade edilmişti.
 
TFF'den Fırat Aydınus ve Yusuf Bozdoğan açıklaması

"TFF'ye tescilli Hakem FIRAT AYDINUS'un 03.03.2019 tarihli Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir FK müsabakası içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatının 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

TFF'ye tescilli Hakem YUSUF BOZDOĞAN'ın 03.03.2019 tarihli Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir FK müsabakası içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatının 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."