Bu yıl 37'incisi düzenlenen İstanbul Maratonu'nda ilginç bir kaza meydana geldi. Maratonda halk koşusuna katılan 45 yaşındaki Fulya Ufuk, Boğaz Köprüsü'nün Anadolu yakasındaki birleşme noktasındaki asfaltta bulunan mazgallara bacağını kaptırdı. Fulya Ufuk, eşi ve çocuklarının yardımlarına rağmen ayağını mazgaldan çıkaramayınca yaklaşık 1 saat kurtarılmayı bekledi.

YAĞ DÖKÜP ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR

Hürriyet'ten Süleyman Arat'ın haberine göre, polis ve İtfaiye görevlilerinin kurtarma çabaları da sonuç vermeyince Büyükşehir Belediye'den Ufuk'u kurtarmak için mengeneli bir itfaiye aracı çağrıldı. Görevliler genç kadının ayağına yağ döküp mazgaldan çıkarmayı denese de şişen diz kapağı yüzünden bu çaba başarısız kaldı. Daha sonra belediye görevlileri demir testereyle köprünün kalın mazgalını kesmeye çalıştı. Bu çaba da sonuçsuz kalınca genç kadın ve yakınları büyük bir panik yaşadılar.

1 SAAT SONRA KURTARILABİLDİ

Uzun uğraşlar sonucu asfalttan kesilen ince bir parçanın ardından büyük bir elektrikli mengene devreye sokuldu. Bu uzun çabanın ardından 1 saat sonunda Fulya Ufuk'un ayağı güçlükle de olsa kurtarıldı. Yetkililer bu çabanın da sonuç vermemesi halinde kurtarma çalışmalarının çıkmaza gireceğini ve genç kadının bacağının çıkarılmasının şişmesiyle daha da zor olacağını belirttiler. Yetkililer bundan sonra yapılacak maratonda bu mazgalların üzerine demir plakalar koyacaklarını ve bu gibi kazaların önüne geçeceklerini belirttiler.