Avustralya'da 1937'de dünyaya gelen işitme engelli Judy Buehow, 80  yaşında olmasına rağmen 1975'te başladığı bowlingde mücadeleye devam ediyor. 2001  yılından itibaren olimpiyat oyunlarında yer alan, beşinci kez olimpiyatlara  katılan tek sporcu unvanını da elde eden Buehow, 2021 yılındaki olimpiyatlarda da  yarışmayı hedefliyor.

Buehow, yaptığı açıklamada, farklı yaş gruplarından bir  çok sporcunun yer aldığı olimpiyatlarda gençlerle güzel iletişim kurduğunu  söyledi. Gençlere örnek olmak istediğini aktaran Buehow, "Oyunları takip  edenler yaşımdan ötürü bana yoğun ilgi gösteriyor. Gücüm yettiğince oynamaya  devam edeceğim. Hedefim 2021 Olimpiyat Oyunları'na da katılmak." dedi.

En yaşlı ve en geç bir araya geldi
Olimpiyatlara 13 yaşında katılan en genç sporcu olan Hint badminton  oyuncusu Jerlin Jayaratchagan ile Olimpiyat Köyü'nde tanışan Judy Buehow,  Jayaratchagan'ın olimpiyatlara 13 yaşında başlamasının onun için büyük şans  olduğunu vurgulayarak, başarı dileklerinde bulundu.

Jayaratchagan ise "Ben de olimpiyat maceramın onun kadar uzun  sürmesini istiyorum. Umarım 2021'deki oyunlarda Judy ile tekrar karşılaşırız."  ifadelerini kullandı.
Öte yandan, olimpiyatların en yaşlı sporcusu Buehow, oyunlarda tekler  mücadelesine ilk turda veda etti. Buehow, bowling ustalar kategorisinde son kez  madalya için yarışacak.