Dario Simic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güçlü bir milli takıma sahip olduklarını belirterek, "Türkiye ile son dönemde çok sık karşı karşıya geliyoruz. İki takım da çok güçlü ama evimizde oynadığımız bu maçta Hırvatistan kesinlikle kazanacaktır. 2016 Avrupa Şampiyonası’nda oynadığımız maçta da biz çok iyiydik ve rahat bir galibiyet almıştık." dedi.

Hırvatistan Milli Takımı formasını 100 kez giyen ilk oyuncu olan Simic, şunları kaydetti: "Milli oyuncularımızın çoğu Avrupa’nın en önemli takımlarında oynuyor. Bu ne kadar iyi bir takımımız olduğunun en büyük kanıtı. Her bölgede kendini kanıtlamış isimlerimiz var. Oyuncularımız, milli forma için oynarken kendilerini çok gururlu hissediyorlar. Bu nedenle motivasyonları çok yüksek. Avrupa Şampiyonası’ndan erken elenmek bize iyi bir ders oldu. Son 16 turunda daha iyi oynamamıza rağmen şampiyon olan Portekiz’e elendik. Portekiz’i geçseydik, kupayı da kazanabilirdik."

Eski Hırvat futbolcu, I Grubu’nda Hırvatistan ve Türkiye’nin ilk ikiye gireceğini savundu.

"Arda Turan’ın performansı hiç iyi değildi"

Futbol kariyerinde Inter, Milan ve Monaco gibi önemli takımlarda top koşturan Dario Simic, Arda Turan, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi isimlerin A Milli Futbol Takımı’nın kadrosunda olmamasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Türk Milli Takımı’nda en iyi tanıdığım isim Fatih Terim. O böyle bir karar verdiyse, bunun çok önemli gerekçeleri vardır. Arda Turan’ın EURO 2016’daki performansı hiç iyi değildi. Terim takımda köklü bir değişiklik yaparak, oyuncuları kendine getirmeye çalışıyor olabilir. Bunu çok normal buluyorum."

"Seyircisiz oynamak bizim için çok zor"

Dario Simic, Hırvatistan’ın cezası nedeniyle yarınki maçın seyircisiz oynayacak olmasının kendileri için büyük bir dezavantaj olduğunu ancak bunun sonucu değiştirmeyeceğini iddia etti.

Hırvat taraftarların tutkusunun tüm dünya tarafından bilindiğinin altını çizen Simic, "Sürekli arkamızda olan ve bize büyük güç veren bir taraftarımız var. Seyircisiz oynamak bizim için çok zor. Çünkü ateşli taraftarlarımızla daha güçlü bir takım haline geliyoruz, onların yokluğu hissedilecektir. Seyircisiz maçların fazla tadı olmuyor ama bu eksikliğe rağmen kazanacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Keşke Galatasaray’ın teklifini kabul etseydim"

Dario Simic, Milan’da oynadığı dönemde Galatasaray’dan resmi transfer teklifi aldığını da açıkladı. Son aşamaya kadar gelen transferin gerçekleşmemesinden dolayı üzgün olduğunu dile getiren Simic, şunları dile getirdi:

"Galatasaray’a gitmediğim için çok üzüldüm, Türkiye’de oynamayı gerçekten çok istedim ama olmadı. Bunun nedenini artık söylemek istemiyorum. Keşke Galatasaray’ın transfer teklifini kabul etseydim, İstanbul’da yaşamak benim için çok farklı bir deneyim olabilirdi. En iyi arkadaşlarımdan biri Tomas da o dönemde Galatasaray forması giyiyordu. Galatasaray maçlarını zaman zaman takip ediyorum. Galatasaray’ın beni istemesinden dolayı gurur duyuyorum. Türkiye hem futbolda hem de ekonomide çok önemli bir ülke. Türkiye eskisi gibi değil, artık çok güçlü bir ülke. Dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldi."

Emre Belözoğlu’a övgü

Inter’de Emre Belözoğlu ve Okan Buruk ile birlikte oynayan Dario Simic, Emre’nin futboluna hayranlık duyduğunu belirtti. Simic, Emre’nin Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olduğunu, oyun zekası, hırsı ve görev bilincinin her futbolcuya örnek olması gerektiğini anlattı. Dario Simic, aktif futbol yaşantısının sona ermesinin ardından birkaç arkadaşı ile Hırvatistan Profesyonel Futbolcular Derneğini kurduklarını da aktardı. Hırvatistan’daki futbolcuların haklarının çok iyi bir durumda olmadığını aktaran Simic, kulüplerle ve federasyonla görüşerek bu hakları iyileştirmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.