Zlatan Ibrahimovic… Manchester United’da forma giyen İsveçli yıldız, özgüveni ve yüksek egosu ile tanınan bir futbolcu… Birçok insanın Lionel Messi – Cristiano Ronaldo kıyaslamasına ‘Onlar iyi ama ben mükemmelim’ diyebilecek kadar mütevazi bir karakter! Ancak yükse egosunu bir kereliğine kenara bırakan dünya çapındaki yıldız, kendisinden daha başarılı bulduğu bir ismi ilk kez açıkladı.

Manchester United’ın İsveçli yıldızı Zlatan Ibrahimovic, son açıklaması ile futbol severleri şaşırttı! Kendisini şaka yollu da olsa öven açıklamaları ile tanıdığımız golcü futbolcu, en beğendiği futbolcuyu açıklarken bu özelliğini belki de ilk kez kullanmadı. Brezilyalı eski yıldız Ronaldo’nun gelmiş geçmiş en büyük futbolcu olduğunu belirten Ibrahimovic, hem Maradona – Pele hem de Messi – Ronaldo karşılaştırmalarına farklı bir boyut kazandırmış oldu.

Futbola ilk başladığında Ronaldo’yu örnek aldığını da itiraf eden Ibrahimovic, efsane isim hakkında “Bence o bir fenomen… Futbolcu olarak yaptıkları ile seyredenleri etkilemeyi başarıyordu. Çok zor hareketleri ve vuruşları büyüleyici bir şekilde gerçekleştiriyordu” değerlendirmesinde bulundu. Ronaldo’ya övgülerine devam eden Zlatan Ibrahimovic, şunları söyledi:

“Ona topu verdiğinizde artık golü düşünmenize gerek kalmıyordu. Tek başına her şeyi hallediyordu. Böyle bir oyuncu ile ne geçmişte ne de şimdi karşılaşmak imkansız… Onun gibisini görmedim. Bu tip yıldızlar insanların futbola bağlanmasını sağlıyorlar.”