TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek PFDK'ya sevk edildi.

İki başkanın Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine neden olarak ''Spormentliğe aykırı açıklamaları'' gösterildi. Ayrıca Antalyaspor-Fenerbahçe mücadelesindeki saha olayları ile çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, Sarı-Lacivertliler de disiplin kuruluna sevk edildi.

Hatırlanacağı üzere Finansal Fair Play kuralları nedeniyle başı dertte olan Sarı-Kırmızılılar'da başkan Dursun Özbek'in bu konularla ilgili bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalara Aziz Yıldırım cevap vermişti. Sonrasında söylediklerinin yanlış anlaşıldığını dile getiren Özbek, 2'nci kez açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Özbek'in bu iki açıklamadan biri yüzünden PFDK'ya sevk edildiği tahmin ediliyor.

DURSUN ÖZBEK NE DEMİŞTİ?

“UEFA’nın bu Finansal Fair-Play kurallarının nedeni büyüyen futbol ekonomisine kara paranın girmemesi. Galatasaray bahisle, şikeyle, muhattap olmamış, kara para ve manipüle edici bir olayı yok. Demek ki Galatasaray, Finansal Fair-Play’e aykırı bir şey yapmamış. Galatasaray, UEFA’nın marka değerine katkı yaptı. Her maç çıkıp 8-10 yememişiz! İngilizler’den kupa almışız.!”