Türkiye'yi modern pentatlon branşı tarihinde olimpiyatlarda ilk kez Rio 2016'da temsil eden İlke Özyüksel, Dünya Şampiyonalarında hedefinin gençlerde şampiyonluk, büyüklerde ise kürsüye çıkmak olduğunu söyledi. Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde (TOHM) antrenmanlarını sürdüren İlke, antrenmanlar, Dünya Şampiyonaları ve olimpiyatlara dair hedefleri ve hazırlık sürecinde yaşadığı eksikliklere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gençler Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluk için mücadele edeceğini vurgulayan İlke, "Macaristan'da 8 Ağustos'ta başlayacak organizasyondan 10 gün sonra da Mısır'da Büyükler Dünya Şampiyonası var. Oradaki hedefim de kürsüye çıkmak." dedi. Macaristan ve Mısır'daki Dünya Şampiyonalarıyla sezonu tamamlayacağına dikkati çeken İlke, "Hedef yarışmalarımız. Sezonu iyi kapatmak istiyoruz. İki organizasyonda da kürsüde olacağıma inanıyorum, çalışmalarımız da bu yönde." diye konuştu.

Şampiyonalarda en iyi performansını göstereceğini belirten İlke, "Çünkü bugüne kadar aldığım en iyi dereceler Dünya Kupası'nda ikincilik, büyüklerde iki kez Avrupa üçüncülüğü. Bu nedenle Gençler Dünya Şampiyonası için hedefimi şampiyonluk, Büyükler Dünya Şampiyonası için de kürsü olarak belirledik. Bu başarıların üstüne çıkmalıyım. Bunun için de bütün gücümle çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

"Eskrim antrenörüm yok''
Performans olarak en iyi dönemini yaşadığına vurgu yapan İlke Özyüksel, antrenörü olmadığı için eskrim çalışamadığını kaydetti. "Eksik olduğum tek branş eskrim." diyen İlke, şöyle devam etti: "Eskrim antrenörüm olmadığı için şu an bu branş için çalışamıyorum. Eskrim eğitimimde, altyapımda ve antrenörümde eksiklikler var, bunu da tamamlarsak beni birincilik kürsüsünden hiç kimse indiremeyecek.

Şu an eskrim antrenmanı yapamıyorum. Bu eksikliği giderirsek en büyük hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları olacak. Artık olimpiyatlara katılmak değil, madalya kazanmak istiyoruz. Hatta büyük konuşabiliriz, birincilik için yarışacağız." Olimpiyatlarda şampiyonluğun rekoru da beraberinde getireceğini ifade eden İlke, "Kariyerimde hem dünya hem de olimpiyat rekoru olsun isterim, umarım başarabilirim." diye konuştu.

Yüzmede antrenör farkı 
Milli sporcu İlke Özyüksel, Yüzme Milli Takımı Antrenörü Gjon Shyti'nin kendisiyle 20 gündür ilgilendiğini belirterek, "Derecelerim daha iyiye gidiyor. Yüzmeyi de geliştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Yüzme derecelerinin iyiye gittiğini kaydeden İlke, şunları söyledi: "Şu anda Yüzme Milli Takımı antrenmanlarıyla ilgilenen antrenör bana da ilgi gösteriyor. Sağ olsun, 2,5 haftadır çok ilgileniyor ve derecelerim eskiye göre çok düştü. Antrenörüm çok iyi ve kesinlikle katkısı oldu. Onunla çalışmaya devam etmeyi çok isterim. Kesinlikle Tokyo hedefim için büyük katkı sağlayacaktır. Başardığım dereceler ve yüzmede geldiğim nokta da bunu gösteriyor."

Modern pentatlon branşına özel bir tesisin çok faydalı olacağına dikkati çeken İlke, "Böyle bir tesis olursa modern pentatlon Türkiye'de çok gelişir. Çünkü modern pentatlon yapabilecek çok fazla Türk sporcusu var. Genç neslimiz fazla ve çok yetenekliler. Bence tesisle birlikte 2024 Olimpiyat Oyunları'nda çok sayıda madalya da gelir." diyerek sözlerini tamamladı.