Fransız ekibi Paris Saint-Germain ile Başakşehir'in mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6'ncı ve son maçında 4'üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu, Başakşehir'in yardımcı antrenörü Kamerunlu Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulundu.

WEBO'YA KIRMIZI KART ÇIKMIŞTI

Karşılaşmanın 14'üncü dakikasında maçın hakemi Rumen Hategan'ın verdiği birkaç kararın ardından yedek kulübesi kızışırken, 38 yaşındaki yardımcı antrenör Webo'ya kırmızı kart çıktı.

KART UEFA TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain ile oynadıkları maçta kırmızı kart gören yardımcı antrenörleri Pierre Webo'nun kartının dondurulduğunu duyurdu.

DEMBA BA'NIN SÖZLERİ ÇOK KONUŞULDU

4'üncü hakem Sebastian Coltescu'nun üzerine yürüyen ve sert bir dille konuşan Demba Ba, hakeme, "Hiç bir zaman 'bu beyaz adam' diye belirtmiyorsun, 'bu adam' diye hitap ediyorsun. O zaman niye Webo'dan 'bu siyah adam' diye bahsediyorsun?" sözleriyle sert bir şekilde tepki gösterdi. Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk da 4. hakeme, "Sen ırkçı mısın" sözüyle tepki gösterdi.

ÖNCE BAŞAKŞEHİR ARDINDAN PSG SAHAYI TERK ETTİ

Uzun süren tartışmanın ardından UEFA delegesi sahaya inerken, iki takım da sahadan ayrıldı ve soyunma odasına gitti. Mbappe, Başakşehirli futbolcuların sahayı terk etmesine destekledi ve takım arkadaşlarını da sahayı terk etmeleri için teşvik etti. PSG'li Mbappe'nin, Webo'ya ırkçı saldırıda bulunan 4. hakem için "Biz bu adamla oynayamayız" dediği ifade edildi.

MAÇIN ERTELENMESİNE KARAR VERİLDİ

Takımlar içeri gittikten sonra uzun süren bir bekleyiş ve görüşme trafiği oldu. Başakşehirli futbolcular, Sebastian Coltescu'nun gönderilmesini aksi takdirde maça çıkmayacaklarını yetkililere iletti. Uzun bekleyiş sonrası maçın yeni hakemlerle bugün TSİ 20.55'te kaldığı yerden devam etmesi kararlaştırıldı.

İLK SAVUNMASI PES DEDİRTMİŞTİ

4. hakemin UEFA'ya yaptığı ilk savunmada "Ben negro değil, negru dedim. Rumence'de negru, siyah adam demek. Kendisine hakarette bulunmadım" sözleriyle kendini savunmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı.

SKANDAL HAKEMDEN AÇIKLAMA GELDİ

AS'da yer alan haberde, temsilcimiz Başakşehir ve Fransız ekibi PSG maçının 4. hakemi Sebastian Coltescu'nun konu hakkında yaptığı açıklamaya yer verildi

Coltescu, "Ben sadece iyi olmaya çalışıyorum. Bugünlerde hiçbir siteden haber okumayacağım. Beni tanıyan herkes ırkçı olmadığımı bilir" ifadelerinle kendini aklamaya çalıştı.

Kaynak: Fotomaç