IŞİD Irak’ta yine Real Madrid taraftarlarını hedef aldı. Geçtiğimiz günlerde Irak’ın Balad şehrinde Real Madrid maçını izleyen taraftarların bulunduğu bir kafeye saldırı düzenleyen ve 16 taraftarın ölününe sebep olan IŞİD, yine aynı hain saldırıyı düzenledi.

Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Finali’nin yayınlandığı ve Real Madrid taraftarlarının bulunduğu Baqubah şehrindeki bir kafeye silahlı saldırı düzenleyen IŞİD maçın uzatma dakikalarında mekana girerek 12 taraftarı öldürdü. Saldırıyı düzenlediği belirtilen 4 IŞİD taraftarı saldırının ardından mekanı terk ettiği ve güvenlik görevlileri tarafından yakalanamadığı belirtildi.

Saldırıyla ilgili İspanyol AS gazetesine konuşan Real Madrid taraftar kulübü başkanı Ziad Albidani, “Ay başında yapılan saldırının çok benzeri bir saldırıydı. 12 kişi ­hayatını kaybetti ve en az 8 kişi ağır yaralanadı. Ordu bizimle bilgi paylaşmayı reddediyor. Burada yaşananlar çok kötü. Dünyadaki tüm Real Madrid taraftarlarının sevincini yaşamasına engel oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Balad şehrinde de Real Madrid maçını izleyen taraftarlara aynı saldırıyı düzenleyen IŞİD, 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Saldırının ardından bir açıklama yayınlayan Real Madrid, “Real Madrid, 16 üyesinin ölümüne ve 20’den fazla kişinin yaralanmasına yol açan Irak’ta meydana gelen korkunç saldırıdan büyük üzüntü duymaktadır. Kulüp, saldırı kurbanlarının ailelerine ve dostlarına başsağlığı dilemektedir.” ifadelerini kullanarak saldırıyı kınamıştı.