EURO 2020'de sıfır puanla dönülmesinin ardından ekibine takviye yapmak isteyen dönemin teknik direktörü Şenol Güneş, Emre Belözoğlu'na teklifte bulunmuş ancak birliktelik gerçekleşmemişti.

Bunun da nedeninin Belözoğlu'nun 7 kişilik bir ekiple ay yıldızlı takıma gitmek istemesi olduğu ifade edilmişti.

Ajansspor'da yer alan habere göre; Emre Belözoğlu'nun deneyimli çalıştırıcı Şenol Güneş ile yaptığı görüşmede kendisiyle birlikte Milli Takım'a Turgay Atay, Altay Dağdelen, Beri Pardo, Mustafa Özdemir ve Carlos Cascallana'nın da gelmesini istediği iddia edildi.

Öte yandan Belözoğlu, 7 kişilik listeyi sundu ancak ilk listeye Dolu Arslan'ı eklemedi.

Belözoğlu'nun listesindeki UEFA Pro Lisanslı antrenör Turgay Altay, tam 12 yıl boyunca Aykut Kocaman ile çalıştıktan sonra bu yıl yollarını ayırmıştı.

Kaleci antrenörü olarak düşünülen Altay Dağdelen de Fenerbahçe'de 90'larda futbol oynamıştı. Dağdelen, Trabzonspor'da kaleci antrenörlüğü yaptı.

Analist Beri Pardo, Fenerbahçe'yi kısa bir süre çalıştıran Phillip Cocu'nun ekibinde yer almıştı. Mustafa Özdemir ise futbol istatastiki verileri sunan OPTA'nün Türkiye temsilcilerinden.

İspanyol kondisyoner Carlos Cascallana, 2008'de Fenerbahçe'yi çalıştıran Luis Aragones'in, 2010'daysa Beşiktaş'ta Bernd Schuster'in ekibinde yer almıştı.

Emre Belözoğlu'nun daha sonra ekibe eklemek istediği bir diğer isim de atletik performans uzmanı Dolu Arslan'dı.

Tecrübeli teknik adam Güneş'in bu kadar geniş kadroyla gelmesi halinde kamuoyunda bir nevi 'gölge teknik direktör' tartışması yaratacağı için Emre Belözoğlu'na onay vermediği belirtildi.

6-1'lik Hollanda yenilgisinden sonra Güneş, A Milli Takım'dan ayrıldı ve Emre Belözoğlu ise Aykut Kocaman ile yolların ayrılmasının ardından Başakşehir ile anlaşmaya vardı..

Kaynak: Fotomaç