Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yöneticileri, İsviçre'nin Nyon kentinde bugün yapacakları savunmalarla Finansal Fair-Play kuralları çerçevesinde kulüplerinin ceza almaması için ellerinden geleni yapacaklar.

2014 yılında UEFA'nın mali takibine takılan Galatasaray'a para cezası verilmiş ve durumun düzeltilmesi için ek süre tanınmıştı. Fenerbahçe ise Kasım ayında Finansal Fair-Play kuralları çerçevesinde UEFA turnuvaları gelirlerinin geçici süreyle dondurulduğunu açıklamıştı.

İLK GÖRÜŞME FENER'LE

Bugün Nyon'daki ilk toplantı 12:30'da Fenerbahçe yetkilileriyle gerçekleşecek. Sarı lacivertli ekibi temsilen toplantıya katılacak heyete Şekip Mosturoğlu başkanlık edecek. Mosturoğlu sarı lacivertli ekibin kar-zarar dengesini sağlamak adına attığı adımları UEFA yetkililerine aktaracak. Yetkililer sunuma ikna olmazlarsa, sarı lacivertli ekibe durumun düzeltilmesi için iki yıl süre verilecek.

CİMBOM'UN DURUMU KRİTİK

Saat 14:00'te ise Galatasaray'ın durumu görüşülecek. Genel sekreter Fatih İşbecer, Sportif Direktör Cenk Ergün, hukukçular ve finans uzmanlarından oluşan heyet, UEFA yetkililerine yapacakları sunumda özellikle kur farkının oluşturduğu dezavantajlardan bahsedecek.

Mali disiplin politikalarıyla ilerleme kaydettiklerini savunacak Galatasaray heyeti UEFA'dan ek süre talep edecek. Bu sürenin verilmemesi halinde Galatasaray'ın gelecek sezon Avrupa kupalarından men edilmesi gündemde. Sarı kırmızılı ekip para cezası ya da transfer yasağıyla da karşı karşıya kalabilir.