Kameni ve Gomis'in tam 15 yıl öncesine dayanan dostluğuna ve ikisinin de unutamadığı 2002 senesinde yaşanan bir olay var.


Biri Senegal, diğeri ise Kamerun asıllı iki Fransız oyuncunun alt yapı yıllarında yolları birleşti. Fransız ekibi Saint Etienne'nin oynadığı bir hazırlık karşılaşmasında Bafetimbi Gomis'in rakibi Carlos Kameni'ydi.

Carlos Kameni ve Bafetimbi Gomis, 2002-2003 senesinde ilk kez karşılaşmıştı. 15 yaşındaki Bafetimbi Gomis, maddi durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğuydu.

Bafetimbi Gomis'in tek bir hedefi vardı, bir gün üst düzey bir futbolcu olup ailesini rahat ettirmek, onlara ev almak ve ailesine daha rahat bir gelecek sunmaktı.

Azimliydi ancak o zamanki maddi imkansızlıklar nedeniyle kramponu çok eskimişti.

Carlos Kameni, Bafetimbi Gomis'e bir krampon aldı.

Carlos Kameni, Gomis'in durumunu öğrenince hemen bir krampon aldı. Maçta giymesi için Bafetimbi Gomis'e verdi. Carlos Kameni daha sonra kramponları Gomis'e hediye etti.

Carlos Kameni'nin bu davranışı genç Bafetimbi Gomis'i derinden etkiledi. Bir gün telefonu çalan Gomis'i arayan Carlos Kameni'ydi. Galatasaraylı futbolcudan 3 yaş büyük olan ve ağabeyi gibi yaklaşan Carlos Kameni, Gomis'e: "Seninle gurur duyuyorum. İmza attığın kariyerle mutlu oluyorum kardeşim." dedi.

Bafetimbi Gomis: "Kameni'ye büyük saygı duyuyorum. Çünkü ben küçükken hali vakti yerinde olmayan bir aileden geliyordum.Kameni bana antrenmanda krampon almıştı. Onları bana hediye etmişti. Ona karşı özel bir saygım var. O kramponu alması beni çok mutlu etmişti ve çok özeldi." şeklinde anlatıyor olayı.

Bafetimbi Gomis ise Calos Kameni için şu cümleleri kullandı; "Kameni ile en son telefonla görüşmemiz oldu. İmza attığım kariyerimle, benimle gurur duyduğu söyledi. Ben de aynı şekilde onunla gurur duyuyorum."

Kaynak: Fotomaç