Fransa Başbakanı Manuel Valls, adı şantaj suçlamalarına karışan Real Madrid'in golcü futbolcusu Karim Benzema’nın milli takımda yerinin olmadığını söyledi.

Fransız radyosu Europe 1’e konuşan Valls, 27 yaşındaki futbolcunun Fransa Milli Takımı’ndaki geleceğiyle ilgili yaptığı yorumda, "Büyük sporcular topluma örnek olmalı. Örnek olmayan insanların Fransa Milli Takımı'nda yeri yok" ifadelerini kullandı.

Real Madrid Teknik Direktörü Rafael Benitez ise yarın Cadiz ile deplasmanda oynanacak Kral Kupası maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında, Fransız futbolcuya destek olarak "Benzema bizim için kilit role sahip bir oyuncu. Sonuna kadar onun arkasında duracağız" diye konuştu.

Benzema, milli takımdan arkadaşı Olympique Lyon forması giyen Mathieu Valbuena’ya şantaj yaptığı gerekçesiyle 4 Kasım'da ülkesinde bir gün süreyle gözaltında tutulmuştu.

Konuyla ilgili açılan soruşturma, Valbuena'nın "mal varlığını gasp etme girişimi" konusunda yürütülüyor. Valbuena'ya özel hayatına ilişkin gizli çekilmiş bir videonun gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin avro istendiği öne sürülüyor.

Olayla ilgili Fransız futbolcu Djibril Cisse de başkent Paris'te 13 Ekim'de gözaltına alınmış, aynı gün serbest bırakılmıştı. Cisse, olayın ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada futbolu bıraktığını duyurmuştu. Benzema'ya ise Valbuena dahil soruşturmada adı geçenlerle görüşme yasağı getirilmişti.

Bu gelişmelerin ardından Karim Benzema, Fransa Milli Takım çalıştırıcısı Didier Deschamps’ın geçen ay hazırlık maçları için belirlediği aday kadroda kendine yer bulamamıştı.