Bir zamanlar Almanya'nın önde gelen kulüplerinden biri olan ve büyük hedeflerin peşinde koşan Hamburg'un son yıllardaki görüntüsü içler acısı. İdari açıdan verilen yanlış kararların yanısıra sportif anlamındaki çöküş, Hamburg'u Almanya'nın "kaos kulübü" rolüne itti.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay ise Hamburg'un mevcut görüntüsüne uygun nitelikte. Şehir merkezindeki Jenischpark'ta bulunan bir sırt çantasının içinden kulüple ilgili çok özel evraklar çıktı. Futbol takımının maaş listesi, Teknik Direktör Bruno Labbadia ve ekibinin sözleşmesi ve prim bilgileri, Emir Spahic transferi için hazırlanan dokümanlar ve kulüp içi özel yazışmaların bulunduğu çantada, Hamburg Sportif Direktörü Peter Knaebel'in şahsi kredi kartı, ehliyeti ve anahtarı da bulunuyordu.

Ancak olayın vehameti burada bitmiyor. Parkta gezerken çantayı bulan hasta bakıcısı Alexandra D., çantayı teslim etmek üzere Hamburg kulübüyle irtibata geçtiğini, ancak ilk etapta ciddiye alınmadığı için geri çevrildiğini açıkladı. Şansını daha sonra tekrar deneyen D., "Bir kaç kez aradım ama bana inanmadılar, 'Peter Knaebel ile konuşun, kredi kartı bende' dedim, Peter Knaebel'in her hangi bir şeyi aramadığını söylediler" diye konuştu.

Çantanın sahibi olan Knaebel kayıp sürecinde seyehatte olduğunu vurgularken, "Ehliyete ihtiyacım yoktu, ayrıca başka bir kredi kartı kullanıyordum o yüzden kaybettiğimi bilmiyordum. Çantanın içindeki evraklar da geçen sezona ait olduğu için onların eksikliğini fark etmedim" diye konuştu. Ancak seyehat dönüşü çantanın eksikliğini fark ettiğini söyleyen Knaebel, polise başvurduğunu ifade etti.

Çantayı bulan Alexandra D. işe kulübün kendisiyle irtibata geçtiğini ve teşekkür ettiğini söyledi.


*NtvSpor