Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik adamı Aykut Kocaman, son toplantıda şu konuların önemle altını çizdi: "Muslera'yı kornerlerde zorlayın. Nagatomo defansta zayıf, üzerine gidin. Belhanda da baskıda bozuluyor. Rodrigues'i alan bırakmayın, Gomis'i ise cezası sahasına sokmayın. Planımız doğru işlerse önümüzde dağılıp giderler"


Sarı-Lacivertli ekibin teknik direktör Aykut Kocaman, derbi için oyuncularına dün son uyarılarını da yaptı. Kazanmanın şifresini 'baskı' ve 'alan hakimiyeti' olarak belirten tecrübeli teknik adam, Galatasaray'ın zaaflarını fırsata çevirmek zorunda olduklarını hatırlattı. Aykut Kocaman, bu zaafların neler olduğunu oyuncularına şu şekilde anlattı;

NAGATOMO HAZİNE

Aykut Kocaman öğrencilerine; "Muslera kornerlerde altı pasın dışına çıkamıyor. Köşe vuruşlarında topu bu bölgelere atmalıyız. Nagatomo bizim için hazine. Hücumda etkili ama defansı zayıf. Üzerine oynayıp hataya zorlamalıyız.Belhanda baskıda bozulan bir isim; biraz üstüne gittik bu maçı tamamlaması imkansız. Rodrigues çok tehlikeli ancak boş alan bulunca etkili oluyor, ona bu şansı vermeyelim. Önünde alan bulamazsa silinip gider. Gomis'i onsekiz içinde durdurmak zor. Ona önlemi mutlaka ceza sahası dışında almalıyız. Planımız işlerse dağılıp giderler." şeklinde konuştu.
 
'FAUL ALIN' TALİMATI

Fenerbahçe'nin teknik adamı Aykut Kocaman, Galatasaray'ın yüksek top zafiyetinden faydalanmak için özel çalışmalar yaptırdı. Başarılı teknik adam, duran top silahlarını iyi kullanmak için ise oyuncularından ceza sahası çevresinde faul almalarını istedi.
Kornerlere de büyük önem veren Aykut  Kocaman, Roman Neustadter, Martin Skrtel, Mehmet Topal,Josef de Souza, Fernandao ve Roberto Soldado'ya kafa vuruşu çalıştırdı. Cepheden şutlar da Fenerbahçe'nin gol bulma yöntemlerinden biri olacak.

KANARYA 146-123 ÖNDE

Fenerbahçe ve Galatasaray, ligde bugün yapacakları derbi ile tarihte 387. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçeliler, 109 yıllık rekabette galibiyette 146-123 önde. İki takım 117 maçta ise eşitliği bozamazken, Fenerbahçe'nin attığı 532 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.

Sarı-Lacivertli ekip lig maçlarında da rakibine 50-33'lük üstünlük kurdu; 38 maç ise berabere bitti. Lig maçlarında Fenerbahçe 154, Galatasaray ise 116 gol kaydetti.

25 YIL SONRA AYNI TEHLİKE

Fenerbahçe, Galatasaray'a yenilirse tam 25 yıl sonra ligde iç sahada üst üste 2. kez maç kaybedecek. Fenerbahçe taraftarı önünde üst üste 2 maçı son olarak 1992- 1993 sezonunda kaybetti.


Kaynak: Fotomaç

Kanarya söz konusu sezonda, 23. haftada Trabzonspor'a (20 Mart 1993), 25. haftada ise Galatasaray'a (11 Nisan 1993) kaybederek, seyircisini üzmüştü. Kanarya 146-123 önde.