Yeşil beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başlayarak, darbe girişiminin bastırılmasında emeği geçenlere teşekkür edilirken şu görüşlere yer verildi:

"15 Temmuz 2016 gecesi demokratik hayatı kesintiye uğratmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine yuvalanan yapı, hiç beklemedikleri bir dirençle ve kararlı bir duruşla karşılaşmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda vatanın savunması için gösterilen inancın bir benzerini bizlere yaşatan milletimiz, meydanı darbecilere bırakmayarak yeni bir destan daha yazmıştır. Öyle temenni ediyoruz ki; milletimizin dün geceden beri top yekün verdiği bu birliktelik, cennet vatanımızın üzerinde hain emelleri olanlara bugün ve yarın büyük bir ders niteliğinde olacaktır.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanımızdan başlayarak darbe girişiminin kısa sürede bastırılmasında emeği olan aziz milletimize ve güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ediyor, tehditlere aldırmadan canlarını ortaya koyup şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz..."